Share

Luca DeMeo, noul director executiv Renault, la București, în prima vizită la diviziile grupului din afara Franței

Luca DeMeo, noul CEO al grupului Renault, s-a aflat două zile în România pentru a verifica unitățile de business ale companiei franceze.

Pe parcursul celor două zile, șeful suprem al grupului Renault, care și-a luat în primire funcția cu mai puțin de o lună în urmă, s-a aflat într-o vizită în România. Aceasta a fost prima călătorie a noului CEO la diviziile grupului din afara Franței.

Deși întregul program al vizitei în România a fost ținut „la secret”, LifeNews.ro a aflat că oficialul a vizitat atât uzina din Mioveni cât și Centrul Renault Business Connected din București și Centrul Tehnic de la Titu, acolo unde se află în testele finale viitoarele modele Sandero și Logan ale mărcii Dacia.

Citește și:
Afacerile și profitul Automobile Dacia, în scădere
Așa va arăta gama Dacia în doar doi ani: De la crossover electric, la SUV cu 7 locuri

„A fost o mare onoare să îi urez bun venit în România lui Luca DeMeo, CEO al grupului Renault, pentru prima sa vizită în afara Franței după preluarea noii funcții. Îi mulțumesc că ne-a împărtășit energia și pasiunea sa pentru automobil”, a scris Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, pe o rețea de socializare.

De asemenea, Nicolas Maure, fost director al Automobile Dacia, actual vicepreședinte senior al grupului Francez și președinte al diviziei Eurasia, a menționat și el că „sunt foarte fericit să revin în România după lunga perioadă de carantină. Au fost două zile intense cu Luca DeMeo, CEO-ul grupului nostru, care a vizitat Renault Bucharest Connected, Centrul Tehnic Titu și uzina din Mioveni punând accent pe istoria și viitorul mărcii Dacia”.

„Lucruri uimitoare au fost realizate pentru a susține activitățile din toate locațiile și pentru a continua proiectele noastre în această perioadă de pandemie. A zecea aniversare a lui Duster, pe care am putut să o sărbătorim împreună la Mioveni, este o dovadă îndrăzneață a talentelor angajate în succesul Dacia și a experienței noastre puternice în industria auto din România. Multumesc tuturor echipelor pentru angajamentul și pasiunea lor!”, a încheiat Nicolas Maure.

Deceniul Duster la Dacia și Renault

Pe lângă dorința de a înțelege cum și cât de bine funcționează divizia grupului Renault din România, vizita lui Luca DeMeo a avut ca scop și sărbătorirea a zece ani de la lansarea modelui Dacia Duster, primul SUV al mărcii românești și un adevărat succes pe plan mondial.

Dacia Duster - 10 ani

Pentru cei care nu își amintesc, trebuie spus că într-o zi de joi, pe 18 martie 2010, Dacia prezenta în România al șaselea model al gamei sale, Duster. În cei zece ani de viață, SUV-ul a fost produs în aproape două milioane de exemplare care au avut ca principale piețe state precum Franța, Italia sau Spania.

Grație unui raport prestații / preț imbatabil, SUV-ul Dacia Duster a cucerit mai multe premii la nivel mondial și a devenit liderul producției de la Mioveni. De exemplu, la finalul anului trecut, din producția zilnică de circa 1.400 de unități a fabricii din România, nu mai puțin de 1.050 erau modele Duster.

Dacia, în pragul unor schimbări majore ale gamei

Deși SUV-ul Duster este, fără îndoială, un model Dacia cu mare succes pe piețele internaționale, nu acesta se anunță a fi vedeta anului 2020. În timp ce acest vehicul mai are de așteptat doi – trei ani până la prezentarea unei noi generații, Sandero și Logan vor fi dezvăluite într-o cu totul altă înfățișare și cu o bază tehnică total nouă în doar câteva luni.

Totodată, la finalul acestui an este așteptată premiera mondială a primului vehicul Dacia 100% electric. Este vorba, desigur, despre varianta de serie a conceptului Dacia Spring dezvăluit online în luna martie. (Foto: LinkedIn)

Citește și:

Leave a Comment