Share
E oficial: Luca de Meo, director al grupului Renault

E oficial: Luca de Meo, director al grupului Renault

Fostul șef al mărcii Seat din grupul Volkswagen a fost numit oficial director general al grupului francez Renault din care face parte și Dacia. Decizia anunțată în această seară confirmă informațiile LifeNews.ro publicate cu câteva săptămâni în urmă.

Așa cum LifeNews.ro anunța încă din primele zile ale acestui an, fostul șef Seat, Luca de Meo, devine director general al grupului Renault din care face parte și Automobile Dacia. În această seară, consiliul de administrație al companiei franceze a anunțat oficial că a luat decizia de a îl numi pe Luca de Meo în funcția de director general al Renault SA. El va prelua funcția pe 1 iulie 2020.

Conform oficialilor Renault, „consiliul de administrație a considerat că domnul Luca de Meo, prin cariera, experiența și succesul său în funcțiile anterioare, combină calitățile necesare pentru a contribui la toate aspectele dezvoltării și transformării grupului Renault”.

Clotilde Delbos, actual director executiv interimar al Renault, va continua să își asume responsabilitatea funcției până la data de 1 iulie 2020. În plus, consiliul de administrație a dat un aviz favorabil cu privire la numirea ei în funcția de director general adjunct al grupului începând cu aceeași dată.

„Sunt încântat de această numire, care reprezintă un pas decisiv pentru grup și pentru Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi. Luca de Meo este un mare strateg și vizionar al unei lumi auto în schimbare rapidă. Experiența și pasiunea sa pentru mașini îl fac un adevărat atu pentru grup. Mulțumesc, de asemenea, lui Clotilde Delbos care oferă managementul interimar al grupului într-o manieră excepțională. Ea și-a demonstrat zi de zi angajamentul și hotărârea în serviciul Renault. Împreună, cu sprijinul unui comitet executiv reînnoit și consolidat, vor forma o echipă de înaltă calitate, cu mai multe talente, egală cu ambițiile Renault”, a declarat în această seară Jean-Dominique Senard, președintele consiliului de administrație al grupului Renault.

Luca de Meo, fost angajat Renault

Născut în Italia, la Milano, în 1967, Luca de Meo a absolvit Universitatea Comercială Luigi Bocconi din Milano. Deși puțini știu, cariera sa în industria auto a început chiar în cadrul grupului francez, înainte de a se remarca la divizia europeană a grupului nipon Toyota. De Meo a trecut apoi la grupul Fiat unde a gestionat mărcile Lancia, Fiat și Alfa Romeo. Oficialul are în prezent mai mult de 20 de ani de experiență în domeniul auto.

Luca de Meo s-a alăturat grupului Volkswagen în 2009 în calitate de director de marketing atât pentru autoturismele mărcii Volkswagen, cât și pentru întregul grup. În 2012 a preluat funcția de membru al consiliului de administrație, responsabil de vânzări și marketing, la divizia Audi AG.

De la 1 noiembrie 2015 până la 1 ianuarie 2020 el a fost președinte al comitetului executiv al mărcii Seat, membru al consiliilor de supraveghere Ducati și Lamborghini și președinte al consiliului de administrație al grupului Volkswagen din Italia. Pe 7 ianuarie, Luca de Meo și-a anunțat oficial demisia din toate aceste funcții fără a menționa clar destinația sa în industrie.

Citește și:

Leave a Comment