Share

UPDATE Nicușor Dan: Am acționat în instanță firma MOL România. Compania cere clarificări

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat astăzi că a acționat în instanță compania MOL România solicitând daune materiale de circa 1 milion de lei. Compania solicită clarificări.

„Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București”, a menționat Nicușor Dan.

Primarul notează că în baza „contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse. Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată la Mol Colentina”.

În opinia lui Nucușor Dan, în locațiile respective Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul altor societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate.

UPDATE: La câteva ore după anunțul lui Nicușor Dan, MOL România a reacționat menționând că „până în acest moment(…) nu a primit nicio notificare din partea Primăriei București sau o citație din partea vreunei instanțe de judecată cu privire la această acțiune”.

Oficialii MOL România susțin că de îndată ce vor avea toate detaliile necesare vor depune toate eforturile pentru a clarifica situația la care s-ar putea referi primarul.

„MOL România își respectă obligațiile care derivă din contractul cu Primăria Municipiului București”, încheie cei de șa MOL România.

Citește și:

Leave a Comment