Share

Nicușor Dan a anunțat noile tarife de închiriere pentru Arena Națională

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că municipalitatea a semnat contracte de închirire ale Arenei Naționale cu Fotbal Club FCSB S.A. şi Fotbal Club Rapid 1923 S.A. pentru sezonul 2022-2023.

„Am spus de mai multe ori că eficientizarea managementului Arenei Naţionale e unul dintre obiectivele mele în acest mandat. PMB a actualizat de aceea clauzele contractului de închiriere a stadionului pentru evenimentele sportive din anul competiţional 2022-2023. Principala modificare se referă la plata în avans a chiriei şi a costurilor de operare a stadionului, fiind vorba de o procedură des întâlnită în plan internaţional. Municipalitatea urmăreşte astfel evitarea acumulării de datorii din partea cluburilor sportive şi echilibrarea balanţei de venituri şi cheltuieli înregistrate la Arena Naţională”, a menționat Nicușor Dan.

Primarul general a menţionat că noul contract aferent sezonului 2022-2023 a fost semnat deja cu cele două cluburi amintite, urmând ca şi celelalte care vor dori să joace pe Arena Naţională să respecte acelaşi cadru.

Potrivit contractului şi în acord cu HCGMB nr. 59/2017, tarifele minime aferente închirierii vor fi următoarele:

  • Meci din cadrul campionatului intern de fotbal – 13.000 euro/eveniment/ fără TVA;
  • Meci din cadrul Cupei Ligii sau a Cupei României – 13.000 euro/eveniment/ fără TVA;
  • Meci din cadrul UEFA Champions League – 28.000 euro/eveniment/ fără TVA;
  • Meci din cadrul UEFA Europa League – 23.000 euro/eveniment/ fără TVA;
  • Servicii de operare stadion Arena Naţională – 10.000 euro/meci/eveniment/ fără TVA.

La tarifele menţionate se adăugă plata utilităţilor în conformitate cu tarifele practicate de furnizorii acestora şi pe baza procesului verbal de constatare a consumurilor. Plata privind costurile aferente chiriei şi operării se va efectua cu două zile lucrătoare înainte de începerea evenimentului sportiv.

Citește și:

Leave a Comment