Share

Microsoft mizează pe ecranele pliabile. Tocmai a prezentat Duo și Neo, două dispozitive spectaculoase – VIDEO

Două noi produse prezentate de Microsoft arată direcția către care se întreaptă gigantul american în încercarea de a se menține în topul vânzărilor de echipamente portabile. Surface Neo și Duo au ecrane pliabile și uimesc prin capacitatea lor de adaptare la dorințele utilizatorilor. Vor ajunge pe piață în vara lui 2020.

Microsoft a prezentat la New York cea mai largă linie de produse Surface de până acum, însă vedetele au fost cele două dispozitive cu ecran pliabil, Neo și Duo. Conform oficialilor Microsoft, întreaga filosofie a familiei Surface este aceea de a elimina „conflictele” dintre laptop și tabletă, iar aceste două noi produse induc perfect această idee.

La prima vedere, Microsoft Surface Neo pare o simplă agendă a unui om de afaceri cu multe contacte. Asta pentru că este destul de groasă. Doar că, odată deschisă, „agenda” scoate la iveală două ecrane de câte 9 inch care, puse laolaltă, oferă un spațiu de lucru de 13 inch.

Departe de a fi singura calitate a lui Surface Neo, plierea ecranului este completată de o varietate nemaiîntâlnită de moduri în care poate fi folosit. De exemplu, tableta pliabilă poate fi cuplată cu ajutorul unor magneți la o tastatură Bluetooth la fel de… pliabilă. Când nu este utilizată, tastatura poate fi stocată pe spatele „agendei” în care se transformă Surface Neo. Există chiar și un Surface Slim Pen care se atașează tot magnetic de agendă.

Surface Neo va utiliza o nouă versiune a Windows 10 dedicată echipamentelor cu ecrane pliabile.

Al doilea produs spectaculos dezvăluit de Microsoft este telefonul inteligent Surface Duo care funcționează cu Android. Smartphone-ul are două ecrane de câte 5,6 inch care se pot roti 360 de grade dând naștere unei tablete de 8,3 inch. Fiecare dintre cele două ecrane pot rula aplicații diferite în paralel sau unul dintre ele poate fi utilizat ca tastatură pentru celălalt.

Conform oficialilor Microsoft, ambele noi produse vor ajunge pe piață în vara lui 2020, programatorii având timp până atunci să creeze aplicații dedicate pentru astfel de echipamente.

Microsoft surface Duo

Citește și:

https://www.youtube.com/watch?v=fssZICsV4Rg

Leave a Comment