Share

Microsoft: Industria IT&C din România ar putea crește de la 7% la 10% din PIB până în 2025

Managerul general al Microsoft România, Bogdan Putinică, a declarat că industria IT&C de la noi ar putea ajunge la 10% din PIB în 2025, de la 7% – 7,5% în acest moment.

„Industria IT&C din România în momentul de faţă a trecut de 7 – 7,5% (din PIB – n.r.). Am auzit dimineaţă o cifră de la unul din reprezentanţii guvernului de aproape 8%. Să sperăm că se închide 8% sau peste 8% în 2023. Este pe traiectorie de creştere, ceea ce este oarecum cunoscut. Toată lumea ştie că IT-ul în România este un sector absolut în explozie. Ne aşteptăm în 2025, dacă toate lucrurile rămân pe această traiectorie, să ne uităm la 10% din PIB în industria IT&C-ului din România”, a spus Bogdan Putinică, la evenimentul Microsoft Envision Romania 2023.

De asemenea, el a făcut referire la colaborarea strategică cu Ministerul Apărării şi a menţionat că aceasta acoperă piloni fundamentali pentru Armata României: educaţie, competenţe digitale şi cybersecurity.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat marţi că a semnat recent Memorandumul de Înţelegere cu Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informaţiei, securităţii şi apărării cibernetice, conform unui comunicat al Ministerului.

MApN şi Microsoft România precizează că respectivul memorandum nu conţine niciun angajament al Ministerului Apărării Naţionale de a achiziţiona ofertele comerciale ale Microsoft şi nu obligă părţile la o posibilă colaborare comercială.

Ca urmare a acestei colaborări, Microsoft va furniza atât informaţii care vizează experienţa practică la scară globală, cât şi exemple de bune practici şi beneficiile aduse de implementarea unor tehnologii sau ecosisteme inovatoare precum cele referitoare la aplicaţii ale Inteligenţei Artificiale, Data Analytics, Cloud, Big & Open Data, Internet of Things, ZeroTrust, Data Lake şi Data Warehouse, arată sursa citată.

Totodată, Microsoft va pune la dispoziţia Ministerului Apărării Naţionale informaţii referitoare la tehnologii privind infrastructuri securizate, servicii şi platforme standard pentru colaborare, cu accent pe securitatea şi protecţia datelor ca piloni principali pentru consolidarea capacităţilor de securitate cibernetică şi analiză a ameninţărilor din spaţiul cibernetic.

Citește și:

Leave a Comment