Share

Mercedes-Benz: La 800.000 de mașini vândute în Europa „riscul de incendiu nu poate fi exclus”

Publicația Bild din Germania susține că grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz a trimis o notificare către 800.000 de clienți europeni cu privire la un potențial risc de incendiu. Mai grav, o procedură de „recall” nu poate fi încă inițiată.

Jurnaliștii germani scriu că divizia Mercedes-Benz a grupului Daimler și-a informat clienții că o pompă a sistemului de răcire ar putea fi defectă fapt ce ar duce la scurgeri ale lichidului și chiar la eventuale incendii generate de supraîncălzirea unor componente.

În mod normal, o astfel de notificare ar fi însoțită și de o campanie de chemare la service a celor circa 800.000 de mașini afectate, însă, în acest moment, o astfel de acțiune nu poate fi derulată din cauza lipsei componentelor necesare.

În documentul trimis de Daimler clienților afectați și ajunsă în posesia Bild scrie negru pe alb că „riscul de incendiu nu poate fi exclus”. Grupul german a confirmat pentru Automotive News că scrisoarea este autentică și că problema există.

Totodată, reprezentanți ai Mercedes-Benz au menționat că atelierele service nu dețin în prezent componentele necesare remedierii problemei și, ca atare, campania de chemare la service (recall) va demara la o dată care va fi anunțată în viitorul apropiat, atunci când piesele vor fi disponibile.

„Între timp, vehiculul afectat ar trebui condus deosebit de prudent și utilizarea sa trebuie redusă la minimum”, se mai arată în scrisoarea trimisă posesorilor de vehicule afectate de problemă.

Deși nu a confirmat numărul de vehicule menționat de Bild, producătorul a admis că modelele afectate sunt anumite GLE/GLS (cod 167), Clasa C (cod 205), Clasa E (213), Clasa S (22), Clasa S (223), Clasa E Coupe/ Convertible (238), GLC (253), CLS (257) și G-Class (463).

Citește și:

Leave a Comment