Share

„Mariajul” dintre Fiat Chrysler Automobiles și PSA Peugeot Citroen a fost oficializat

Un comunicat oficial al Fiat Chrysler Automobiles (FCA) şi al grupului francez PSA Peugeot Citroen anunță că ambele consilii de administraţie au aprobat fuziunea între cele două grupuri.

Cu o capitalizare bursieră de aproximativ 50 de miliarde de dolari, noua entitate va avea vânzări anuale de aproape nouă milioane de vehicule, fiind al patrulea producător auto global, după Volkswagen, Alianţa Renault – Nissan – Mitsubishi şi Toyota.

În comunicatul oficial care era așteptat încă de azi-dimineață, se arată că „firmele au ajuns la un acord pentru a negocia o combinare deplină a respectivelor entităţi printr-o fuziune între egali”.

Entitatea combinată va putea împărţi costurile privind dezvoltarea vehiculelor electrice şi autonome, va putea împărţi tehnologia şi va economisi bani, având o putere de cumpărare mai mare.

„Noua companie va fi deţinută în proporţie de 50% de acţionarii PSA şi 50% de acţionarii FCA”, arată oficialii celor doi producători auto.

Preşedintele FCA, John Elkann, şi directorul general al PSA, Carlos Tavares, îşi vor menţine funcțiile și în cadrul noii entități combinate, care ar urma să realizeze economii anuale de costuri de 3,7 miliarde de euro (4,1 miliarde de dolari).

„Nu este un partener la fel de bun ca Renault, dar orice parteneriat este bun”, a spus Felipe Munoz, analist al JATO Dynamics. Fiat Chrysler „nu se află într-o perioadă foarte bună și se pare că lucrurile se înrăutățesc odată cu trecerea timpului”.

Grupul creat în urma fuziunii dintre PSA şi FCA va fi înregistrat în Olanda, va fi listat la bursele din Paris, New York şi Milano şi va avea sedii în Franţa, Italia şi SUA.

World-Producers-Top

Citește și:

Leave a Comment