Share

KIA EV6 a primit titlul Car of the Year 2022

Un juriul format din 61 de jurnaliști auto din 23 de țări a decis în această seară că vehiculul electric KIA EV6 este Car of the Year 2022.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc în această seară la Geneva un juriu format din 61 de jurnaliști de la publicații precum Autorevue din Austria, Auto Trends din Belgia, L`Argus din Franța, Automobilwoche din Germania, Auto Magazin din Ungaria, Quattroruote din Italia sau Autocar din Marea Britanie a decis câștigătorul ediției din 2022 a car of the Year.

Astfel, râvnitul trofeu „Mașina anului” în Europa a fost cucerit de modelul 100% electric Kia EV6.

„Este o surpriză plăcută să văd Kia EV6 drept câștigător al marelui premiu. Era timpul ca marca și producătorul Kia să fie recompensați deoarece au muncit mult la această mașină. Ritmul de progres al Kia este cu adevărat impresionant”, a declarat președintele juriului Car of the Year 2022, Frank Janssen.

De asemenea, Jason Jeong, președintele Kia Europe, a declarat că „este o mare onoare să devenim «Mașina europeană a anului 2022» cu EV6, prima Kia care cucerește acest prestigios premiu. EV6 este cu adevărat o mașină emblematică gândită încă de la început pentru a face mobilitatea electrică distractivă, convenabilă și accesibilă. Mașina combină o autonomie impresionantă, capacități de încărcare ultra-rapidă și un interior spațios cu tehnologie înaltă”.

Mașinile pe care KIA EV6 (279 puncte) a reușit să le învingă în finală sunt, în ordinea punctelor, Renault Mégane E-Tech Electric (265 puncte), Hyundai Ioniq 5 (261 puncte), Peugeot 308 (191 puncte), Skoda Enyaq iV (185 de puncte), Ford Mustang Mach-E (150 de puncte) și Cupra Born (144 puncte).

Având în vedere diferența de doar câteva puncte dintre primele trei modele este limpede că întreaga competiție din acest an a fost una strânsă. Este important de observat că toate modele aflate pe podium în acest an sunt 100% electrice și că două dintre acestea, KIA și Hyundai, fac parte din același grup, vehiculele împărțind aceeași platformă tehnică.

Ceremonia de premiere a competiției Car of the Year din acest an s-a desfășurat online deoarece expoziția internațională de la Geneva (Geneva International Motor Show – GIMS) a fost din nou amânată.

Totuși, potrivit lui Sandro Mesquita, CEO al GIMS, prestigiosul eveniment din Elveția este de așteptat să revină în format fizic în 2023.

„Lucrăm din greu pentru a ne asigura că următoarea ediție a Salonului Auto Internațional de la Geneva poate avea loc în 2023. «Car of the Year» își va recăpăta rolul de eveniment de deschidere al zilelor presei”, a declarat Sandro Mesquita.

Trofeul „Mașina anului” în Europa este decernat anual din 1964 și este cel mai prestigios din presa și industria auto. Juriul a testat și evaluat individual fiecare dintre cele șapte modele ajunse în finală, acestea fiind, la rândul lor alese dintre 39 de vehicule noi.

Anul trecut, Car of the Year a fost Toyota Yaris, iar în 2020 a învins Peugeot 208.

Citește și:

Leave a Comment