Share

Kering, grupul care deține mărci precum Gucci, Balenciaga sau Ulysse Nardin, afaceri record

Kering SA, grup francez de lux care are în portofoiu mărci prestigioase precum Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron, Pomellato, Dodo, Qeelin, Ulysse Nardin sau Girard-Perregaux a anunțat rezultate financiare peste așteptări.

Grupul a realizat vânzări record în 2019 graţie pieţei asiatice şi mărcii sale principale Gucci care se apropie de o cifră de afaceri de 10 miliarde de euro, dar a avertizat că epidemia de coronavirus ar putea intensifica incertitudinile pentru piaţa produselor de lux.

François-Henri Pinault, preşedintele director general al Kering, a salutat „un nou an de creştere puternică şi sustenabilă pentru Kering”, în condiţiile în care cifra de afaceri a depăşit 15 miliarde de euro iar marja operaţională a depăşit pentru prima dată pragul de 30%.

Anul trecut, Kering a înregistrat o cifră de afaceri de 15,8 miliarde de euro (creştere de 16,2%), însă profitul net a scăzut cu 37,4% până la 2,3 miliarde de euro, din cauza unui acord fiscal în Italia pentru a pune capăt unei proceduri de fraudă care vizează marca Gucci.

De asemenea, în 2019 regiunea Asia-Pacific (exceptând Japonia) a continuat să susţină vânzările grupului, „cu o creştere de 20,4% în pofida impactului manifestaţiilor din Hong Kong”, a subliniat directorul financiar Jean-Marc Duplaix. Acesta a precizat că regiunea Asia-Pacific a fost responsabilă pentru 34% din vânzările totale realizate de grupul Kering.

Gucci, principala marcă a grupului Kering, a avut anul trecut vânzări totale de 9,63 miliarde de euro, în creştere cu 16,2%. Vânzările Yves Saint Laurent, a doua marcă importantă a grupului, au crescut cu 17,5% depăşind pragul de două miliarde de euro.

Pentru anul 2020 grupul francez nu a oferit prognoze referitoare la cifra de afaceri, dar a subliniat că epidemia de coronavirus, care a lovit în special piaţa chineză, importantă pentru vânzările Kering, ar putea avea un impact asupra „tendinţelor de consum şi fluxurilor de turişti, având capacitatea de afecta creşterea economică”.

François-Henri Pinault este creditat de revista Forbes ca făcând parte dintr-o familie franceză cu o avere de 36,6 miliarde de dolari. El este fiul lui François Pinault, fondatorului Kering, grup fondat în 1963 pentru a comercializa materiale pentru construcții și lemn.

Leave a Comment