Share

Cele mai valoroase mărci de lux din lume în 2019

Conform clasamentului anual BrandZ, realizat de Kantar Millward Brown, mărcile de lux au înregistrat cea mai mare creștere dintre toate brandurile luate în calcul în ediția din 2019 a „Top 100 Most Valuable Global Brands”.

Conform analiștilor Kantar Millward Brown valoarea mărcilor care produc obiecte de lux a crescut cu 29%, iar primele 10 branduri aflate în segmentul dedicat din „Top 100 Most Valuable Global Brands” au împreună o valoare totală de 171,3 miliarde de euro. Creșterea segmentului de lux este cea mai mare dintre toate categoriile clasamentului, o dovadă că tot mai mulți clienți apreciază produsele cu valoare adăugată mare. Astfel, în timp ce segmentul de lux a crescut cu 29%, cel al retailului s-a majorat cu 25%, al asigurărilor cu 15%, iar cel al băuturilor cu 9%. În același timp, segmentele bere, mașini, bănci regionale și bănci globale au înregistrat scăderi față de anul anterior. Categoria lux a „Top 100 Most Valuable Global Brands” include mărci care dezvoltă, produc și vând îmbrăcăminte, produse din piele, parfumuri, accesorii și ceasuri.

Pe prima poziție în segmentul mărcilor de lux se află, în 2019, Louis Vuitton. Grație unei creșteri cu 15% a valorii de piață, acest brand a atins o valoare de piață de 47,2 miliarde de dolari. Pe locul secund se află un „new entry”. Marca Chanel a apărut neașteptat în clasament direct pe poziția a doua, cu o valoare de piață de 37 mld. USD. Poziția a treia este ocupată de Hermes cu 30,9 mld. USD, iar pe patru a urcat Gucci (25,2 mld. USD.). Pe poziția a cincea se află prima marcă dedicată exclusiv ceasurilor și singurul brand elvețian din Top 10. Rolex a înregistrat o scădere cu 4%, însă valoarea sa de piață s-a menținut la 8,4 mld. USD.

Pe următoarele locuri din segmentul de lux al „Top 100 Most Valuable Global Brands” se află, în ordine, Cartier (5,9 mld. USD), Burberry (4,7 mld. USD), Dior (4,6 mld. USD), Yves Saint Laurent (3,57 mld. USD) și Prada (3,5 mld. USD).

Citește și:

Leave a Comment