Share

IWC aniversează prima trecere a Atlanticului de Antoine de Saint-Exupéry

IWC Schaffhausen își continuă parteneriatul cu Fundația pentru Tineret Antoine de Saint-Exupéry, condusă de urmașii renumitului pilot francez și autor al cunoscutei cărți „Micul Prinț” (Le Petit Prince), prin lansarea unei noi ediții limitate care rememorează traversarea non-stop a Atlanticului de către Saint-Exupéry în 1939.

Noul IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition „80 Years Flight to New York” – o ediție limitată la doar 80 de piese – punctează cei 80 de ani trecuți de la călătoria scriitoruluii-aviator (ca pasager) la bordul hidroavionului francez Latécoère 521 de la Paris la New York. Aceasta a fost o etapă importantă în istoria aviației și, de asemenea, semnificativă în viața lui Saint-Exupéry, pentru că în timpul petrecut la New York a scris „Le Petit Prince”.

Noua interpretare a IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph, ceas care a fost prezentat pentru prima dată în 2016, dezvăluie o carcasă de 46 mm din oțel inoxidabilî cu un bezel rotativ realizat din ceramică maro și un cadran maroniu-sepia. Conform IWC aceste nuanțe amintesc de culoarea costumelor de pilot din 1939. Ansamblul este completat de o curea din piele de vițel maro cu cusături albe menite să asigure un contrast.

Caracterul de „ediție specială” al ceasului este dezvăluit de indicațiile de culoare roșie pentru „Paris” și „New York” de pe bezelul pe care sunt inscripționate 24 de orașe ale lumii, câte unul pentru fiecare fus orar.

Ceasul este animat de Calibrul IWC 89760 care asigură o rezervă de putere de 68 de ore. Mecanismul este protejat de o carcasă pe al cărei capac este gravat hidroavionul Latécoère 521.

IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition „80 Years Flight to New York”

IWC Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition „80 Years Flight to New York” este disponibil în buticurile IWC la prețul de 14.100 de euro, iar o parte dintre încasări vor susține Fundația Antoine de Saint-Exupéry în misiunea sa de a combate analfabetismul în rândul copiilor din întreaga lume.

Leave a Comment