Share

Industria auto din România va produce echipamente medicale

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că industria auto din România participă la un proiect naţional privind realizarea unui ventilator pentru a ajuta respiraţia bolnavilor de coronavirus.

Virgil Popescu a declarat că ieri a luat parte la o întâlnire cu reprezentanți ai industriei auto din România care doresc să ajute economia românească şi să contribuie la producţia de echipamente şi produse medicale, precum măşti, combinezoane şi biocide.

„Industria auto are problemele ei specifice. Este o industrie care contribuie mult la PIB-ul României, dar este o industrie dependentă de industriile din ţările europene, Germania, Franţa, Italia. Dacă acolo lucrurile sunt oprite, înseamnă automat că şi în România lucrurile sunt oprite. Cel mai important lucru care a ieşit ieri (miercuri, 1 aprilie 2020, n.r.) din discuţia cu reprezentanţii industriei auto este că aceştia, în această perioadă, doresc să contribuie, să ajute economia românească, să ajute românii. Doresc să contribuie să producă materiale esenţiale, doresc să producă măşti şi au capacitate foarte mare de a produce aceste echipamente, biocide, pentru că au şi o industrie chimică pe orizontală foarte dezvoltată, prin parteneri care sunt furnizori tradiţionali ai industriei auto. Deci, practic tot ceea ce este nevoie în acest moment – măşti, biocide, combinezoane (…)”, a menționat ministrul Economiei, la Digi 24.

Ministrul de resort a adăugat faptul că reprezentanţii industriei auto din România vor lua parte la proiectul naţional pentru realizarea unui ventilator necesar pentru a ajuta respiraţia bolnavilor de COVID-19.

„Industria auto participă la acest proiect naţional al nostru privind realizarea unui ventilator pentru a ajuta respiraţia bolnavilor de coronavirus. La ventilatoare lucrurile nu sunt atât de simple ca la măşti, combinezoane şi biocide. Se lucrează într-un colectiv foarte mare şi eu sper să avem cât de curând nişte rezultate concrete. În schimb, la producţia de măşti mi-au spus reprezentanţii industriei auto că pot relativ foarte repede să treacă la acest lucru şi pregătesc modelele pentru a putea fi avizate de unul dintre cele patru institute ale armatei, să poată aviza pe domeniul respectiv produsele pe care le pot produce”, a menţionat Virgil Popescu.

Fundația Groupe Renault caută furnizori

De altfel, încă de ieri Fundația Groupe Renault România a anunțat că „în perioada de criză sanitară pe care o traversăm, industria auto din România depune eforturi pentru a identifica soluții de creștere a capacităților de producție pentru diverse materiale sanitare, precum: măști textile, mănuși de protecție și combinezoane, viziere, soluții dezinfectante și piese pentru ventilatoare”.

Totodată, oficialii Fundației au explicat că, în prezent, caută furnizori locali de materii prime, necesare pentru producția materialelor sanitare distribuind o listă cu persoane de contact.

Citește și:

Leave a Comment