Share

Încă un mare oraș european interzice circulația mașinilor diesel vechi

Orașul în care își au sediul central companii auto cu renume, precum Mercedes-Benz sau Porsche, a anunțat că, începând cu 1 aprilie – nu e păcăleală – mașinile diesel cu motoare Euro 4 și mai vechi nu vor mai avea acces.

Oficialii municipalității din Stuttgart au declarat că vor interzice utilizatorilor de vehicule cu motoare care corespund standardului de emisii Euro 4 și mai vechi să conducă sau să parcheze în oraș. Asta dacă nu vor beneficia de un document special care atestă o o excepție. Casă a marilor companii Mercedes-Benz și Smart, orașul german a extins interdicția și asupra celor care locuiesc pe teritoriul său cu documente în regulă. Acestora nu le rămâne decât să își vândă mașinile sau să le scoată la periferie.

Vehiculele cu motoare conforme standardului Euro 5 nu au fost luate încă în calcul pentru o eventuală interzicere, însă la mijlocul lui 2019 este așteptată o nouă decizie în acest sens. Deocamdată, municipalitatea dorește să vadă efectele actualei măsuri și, apoi, să efectueze un studiu de impact.

În prezent, în Germania, statul european cu cea mai mare producție de mașini diesel, mai multe orașe au decis să interzică circulația mașinilor vechi cu motoare alimentate cu motorină. Printre acestea se numără Frankfurt, Hamburg și Berlin.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment