Share

Fondurile pentru prima sesiune a Programului Rabla, aproape consumate. Oficialii pregătesc o a doua sesiune

Dorin Corcheş, vicepreşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), a anunțat că fondurile alocate primei sesiuni din programul „Rabla” au fost consumate deja în proporţie de 80%. Este posibilă o a doua sesiune.

„Programul Rabla este un program foarte cunoscut de români. Mai avem aproximativ 20% din fondurile alocate în prima sesiune. Cu siguranţă va exista şi a doua sesiune, pentru că ne dorim să atingem cel puţin numărul de autoturisme noi pe care l-am atins anul trecut, respectiv 50.000. (…) Din cele 30.000 de vouchere pentru prima etapă a programului, mai avem aproximativ 6.000 de ecotichete, pe care cu siguranţă le vom consuma în zilele următoare”, a declarat Dorin Corcheş.

Potrivit vicepreşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu, în aproximativ o lună ar putea demara şi programul „Rabla” pentru electrocasnice. „În ceea ce priveşte programul „Rabla” pentru electrocasnice facem ultimele modificări pentru a fi îmbunătăţit şi, în aproximativ două săptămâni, veţi fi la curent cu noile modificări şi demararea acestui program. Noi sperăm ca în maximum o lună să avem pornit şi programul Rabla electrocasnice”, a precizat oficialul AFM.

Pentru bucureșteni este disponibil, în paralel cu programul guvernamental „Rabla”, o subvenție de 9.000 de lei pentru predarea unei mașini vechi și achiziționarea uneia noi, nondiesel. Programul primăriri condusă de Gabriela Firea permite și achiziționare aaltor bunuri în schimbul ecotichetului de 9.000 de lei.

Citește și:

Leave a Comment