Share

Elon Musk: În Europa ar putea fi oportun ca Tesla să producă un model hatchback sau ceva de acest tip

Șeful Tesla Motors, Elon Musk, a declarat că în Europa tendința este către mașinile mai mici, iar compania ar putea produce un hatchback compact pentru această piață.

„În Europa ar putea fi oportun să facem un model compact, presupun, poate un hatchback sau ceva de acest tip. În Statele Unite, tendinţa este ca maşinile să fie mai mari, din motive personale. În Europa, tendinţa este spre maşini mai mici. Am condus o maşină Model X prin Berlin şi am avut ceva probleme cu găsirea unui loc de parcare adecvat”, a declarat Elon Musk la o conferinţă europeană pe tema bateriilor pentru vehicule electrice.

Compania americană Tesla Motors vinde în prezent patru modele de maşini, Model 3, Model S, Model X și Model Y, însă nici unul dintre acestea nu corespunde în totalitate caracteristicilor indicate de Musk. În viitor Tesla are ca obiectiv și lansarea camionetei Cybertruck pe plan global.

În acest an compania americană a demarat construcția uzinei sale din Germania cu scopul de a susține extinderea mărcii pe piața din Europa. Conform datelor preliminare Tesla are în plan să investească până la patru miliarde de euro în noua sa uzină de pe Bătrânul Continent.

Marţi, capitalizarea bursieră a Tesla Inc a trecut pragul de 500 de miliarde de dolari, pe măsură ce investitorii s-au grăbit să cumpere acţiuni înainte de includerea companiei în indicele bursier S&P 500.

La debutul tranzacţiilor pe Wall Street, acţiunile Tesla au crescut cu până la 3,9%, la o valoare record de 542,35 dolari, ceea ce a evaluat compania pentru o scurtă perioadă de timp la 514 miliarde de dolari.

În total, titlurile Tesla s-au apreciat cu aproape 28% după ce S&P Dow Jones Indices a decis să includă compania americană în indicele bursier S&P 500 începând din data de 21 decembrie.

Ascensiunea meteorică a acţiunilor Tesla a făcut ca averea netă a fondatorului şi directorului general de la Tesla, Elon Musk, să urce de la 7,2 până la 127,9 miliarde de dolari. În aceste condiţii, Elon Musk l-a devansat pe Bill Gates, devenind al doilea cel mai bogat om al planetei. Comparativ, în luna ianuarie a acestui an Musk ocupa abia locul 35 în topul celor mai bogaţi oameni ai planetei. Însă, între timp, averea sa netă a crescut cu 100,3 miliarde de dolari.

În acest context, Tesla a devenit cel mai valoros producător auto de pe planetă, în pofida faptului că producţia sa este mult mai mică decât cea a giganţilor Toyota Motor Corp, Volkswagen AG sau General Motors.

Luna trecută Tesla Inc a anunţat că va exporta sedanul Model 3 produs în China în peste zece ţări europene.

Pe plan global, livrările Tesla în trimestrul trei din 2020 au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, datorită cererii mai ridicate pentru sedanul Model 3 şi a redresării cererii pe plan global pentru modelele companiei.

Leave a Comment