Share

Accident teribil în Formula 1: Mașină în flăcări ruptă în două

Un accident teribil a avut loc cu câteva minute în urmă în cursa de Formula 1 din Bahrain. Mașina Haas a lui Romain Grosjean a explodat și s-a rupt în două.

Startul în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului a fost extrem de tensionat, cu mai multe depășiri încă din primele sute de metri și o înghesuială de mașini la capătul liniei de start. La ieșirea din virajul doi, aparent pentru a evita aglomerația din fața sa, pilotul echipei Haas, Romain Grosjean, a încercat să se mute pe cealaltă parte a pistei, moment în care a fost lovit din spate de mașina lui Daniil Kvyat.

Impactul la viteză mare, în plină accelerație, a făcut ca mașina lui Grosjean să izbească parapetul din dreapta al pistei, moment în care a explodat și s-a rupt în două. După câteva momente de uluire și o stopare imediată a cursei, reluările au dezvăluit că partea frontală a mașinii în care se afla Romain Grosjean a rămas blocată între benzile de metal ale parapetului în timp ce partea din spate a rămas pe circuit.

Incredibil, pilotul a reușit să iasă rapid din mingea de foc sărind peste ceea ce mai rămăsese din parapetul și mașina pe care oficialii încercau să le stingă.

„Ultimele informații pe care le am arată că (n. n. – Romain Grosjean) este în regulă. Evident, zdruncinat. Sigur că trece prin toate verificările medicilor. Vreau să mulțumesc tuturor echipajelor de salvare pentru rapiditatea cu care au intervenit. E înfricoșător, foarte înfricoșător. Am avut noroc și prefer acest noroc decât orice câștigare a unei curse”, a declarat Guenther Steiner, directorul echipei Haas din care face parte Romain Grosjean.

Datele ulterioare arată că pilotul, care a reușit să ajungă la mașina medicilor pe propriile picioare, dar sprijinit de comisarii de cursă, a suferit arsuri în zona brațelor și a gleznelor.

În timp ce pe linia boxelor, acolo unde piloții așteptau vești de la medici cu privire la starea lui Romain Grosjean, se desfășurau scene greu de transpus în cuvinte, cu piloți șocați de ceea ce reușiseră să vadă pe pistă sau, ulterior, pe monitoarele de la standuri, oficialii circuitului de Formula 1 din Bahrain au reușit să stingă incendiul, să îndepărteze bucățile din mașină și au început refacerea parapetului metalic.

„Nu am văzut de mulți ani un asemenea impact și atât de mult foc. Romain a reușit să iasă singur din mașină, ceea ce pare uimitor după un asemenea accident. Toate sistemele de siguranță dezvoltate în Formula 1 au funcționat așa cum ar trebui”, a explicat, conform Formula1.com, Alan van der Merwe, șoferul mașinii medicale.

UPDATE: La reluarea cursei, același Daniil Kvyat a lovit cu mașina sa monopostul Racing Point condus de Lance Stroll, acesta din urmă răsturnându-se și rămânând la marginea pistei cu roțile în sus. Din nou, măsurile de siguranță și-au dovedit eficacitatea, pilotul neavând de suferit nicio vătămare.

(Foto: Formula 1.com)

Leave a Comment