Share

Elon Musk: Afacerile cu litiu, extrem de profitabile

Omul de afaceri Elon Musk, deținătorul Tesla Inc, dar și al altor companii cu câștiguri importante, consideră că litiul este un extrem de profitabil.

Cum câștigurile majore obținute de pe urma Tesla nu sunt de ajuns pentru omul de afaceri sud-african care acum deține și cetățenie americană și canadiană, acesta s-a implicat mai recent și în prelucrarea litiului. De altfel, el îi îndeamnă și pe alți oameni de afaceri să facă același lucru.

În prezent, aprovizionarea cu litiu a marilor producători auto este deficitară, această materie primă indispensabilă pentru bateriile vehiculelor electrice fiind, în opinia lui Musk, „un factor limitator” al creșterii producției de mașini electrice.

Șeful Tesla a încurajat recent alți oameni de afaceri și companii să investească în domeniul litiului, considerând că afacerile cu acesta vor genera marje de profit importante din cauza prețurilor ridicate cu care este comercializat.

„Marjele la litiu sunt practic, deja, marje de industrie software… Îți place să faci bani? Ei bine, afacerea cu litiu este pentru tine”, a menționat Elon Musk.

În același context el a mai declarat că Tesla va avea „câteva anunţuri interesante în lunile următoare” cu privire la asigurarea materiilor prime pentru baterii.

Îndemnul lui Musk de a investi în domeniul litiului pentru a crește producția pare a face parte din strategia deja utilizată de a genera impulsuri în piață prin care să susțină propriile afaceri. De altfel, chiar el a declarat că celulele de baterii Tesla ar putea trage în jos producția de mașini electrice a companiei dacă nu reușește să rezolve în timp util problemele de aprovizionare cu materii prime până la începutul lui 2023.

Pe măsură ce producția companiei Tesla crește odată cu deschiderea noilor uzine de la Berlin și Austin, problemele legate de aprovizionare devin tot mai stringente. „„Dar suntem foarte încrezători că vom rezolva aceste probleme”, a declarat Musk.

Citește și:

Leave a Comment