Share

Două cluburi americane, mai valoroase decât giganții europeni Real Madrid și FC Barcelona

Sportul nu mai este de mult timp doar un spectacol. Ca orice activitate care implică bani a devenit o afacere. Una foarte profitabilă după cum arată clasamentul celor mai valoroase cluburi din lume.

Dallas Cowboys, franciza texană de fotbal american, rămâne cea mai valoroasă echipă sportivă din lume în 2019, pentru al patrulea an consecutiv, conform clasamentului anual dat publicităţii de revista americană Forbes.

Cowboys, echipă deținută de omul de afaceri american Jerry Jones, este evaluată la 5 miliarde de dolari, în creştere cu 4% faţă de anul trecut, devansând formaţia de baseball New York Yankees (4,6 miliarde dolari), deținută de familia Steinbrenner, şi cluburile spaniole de fotbal Real Madrid (4,2 miliarde) şi FC Barcelona (4,02 miliarde). Acestea sunt deținute de suporteri. Pe poziţia a cincea se află echipă de baschet New York Knicks, cu 4 miliarde dolari, care are ca finanțator compania Madison Square Garden.

Valoarea echipelor din cele mai importante ligi sportive profesioniste a înregistrat salturi spectaculoase în special datorită contractelor de televizare dar şi a celor de sponsorizare, care au permis sporirea veniturilor într-un ritm mai mare decât creşterea salariilor jucătorilor, francizele devenind astfel mai profitabile comparativ cu anii anteriori.

Clasament:

  1. Dallas Cowboys (fotbal american – NFL) 5 miliarde dolari
  2. New York Yankees (baseball – MLB) 4,6 miliarde
  3. Real Madrid (fotbal) – 4,24 miliarde
  4. FC Barcelona (fotbal) – 4,02 miliarde
  5. New York Knicks (baschet – NBA) – 4 miliarde
  6. Manchester United (fotbal) – 3,81 miliarde
  7. New England Patriots (fotbal american – NFL) 3,8 miliarde
  8. Los Angeles Lakers (baschet – NBA) 3,7 miliarde
  9. Golden State Warriors (baschet – NBA) 3,5 miliarde
  10. New York Giants (fotbal american – NFL) 3,3 miliarde

Citește și:

Leave a Comment