Share

Donald Trump confirmă decesul șefului Statului Islamic

În declarația pe care a anunțat-o încă de aseară, președintele american Donald Trump a confirmat decesul lui Abu Bakr al-Baghdadi, șeful grupării Stat Islamic.

Președintele Donald Trump a anunțat oficial că liderul statului islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în urma unui atac al forțelor speciale americane din nord-vestul Siriei.

Baghdadi s-a sinucis în ​​timpul atacului, detonând o vestă sinucigașă, a declarat Trump într-o scurtă conferință televizată.

Rezultatele testelor realizate în urma raidului au confirmat că bărbatul care s-a sinucis era Baghdadi, a spus el.

„Era un om bolnav și depravat și acum nu mai este”, a spus Trump.

Trump a declarat și că „mulți” dintre oamenii lui Baghdadi au fost uciși și a adăugat că, odată cu explozia menită să ducă la sinuciderea sa, Baghdadi a omorât și trei copii.

Președintele american a explicat că forțele americane nu au suferit pierderi de personal și a mulțumit Rusiei, Turciei, Siriei și Irakului pentru sprijinul acordat.

Baghdadi a fost căutat de mult timp de Statele Unite ca șef al unui grup jihadist care, la un moment dat, a controlat suprafețe mari din Siria și Irak, unde a declarat propriul califat. Statul Islamic este acuzat pentru atrocități împotriva minorităților religioase și atacuri pe cinci continente, în numele unui islam ultra-fanatic, care i-a îngrozit chiar și pe pe musulmanii de rând. În ultimii ani, grupul își pierduse însă cea mai mare parte a teritoriului.

Donald Trump a explicat că Baghdadi a murit după ce a fugit într-un tunel al cărui capăt nu avea ieșire.

„A ajuns la capătul tunelului în timp ce câinii noștri l-au urmărit. Și-a aprins vesta, omorându-se pe el și pe cei trei copii ai săi. Corpul său a fost mutilat de explozii. Tunelul s-a prăbușit peste ei ”, a povestit Trump.

„Tâlharul care a încercat atât de mult să-i intimideze pe ceilalți și-a petrecut ultimele momente în teamă, panică și teroare, îngrozit de forțele americane care veneau asupra lui”, a încheiat Donald Trump.

Citește și:

Leave a Comment