Share

DN1 și A1, drumuri de calvar pentru românii care vor să petreacă Paștele în țară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că la această oră se circulă în condiţii de aglomeraţie pe două dintre principalele artere de circulație din România. Nici cei care au plecat de ieri din București nu au scăpat de aglomerație și nervi.

Conform polițiștilot, pe A1 Bucureşti – Piteşti, în zona kilometrului 36, la lucrările de la podul de peste râul Argeş, unde este instituită şi devierea circulaţiei pe cele două căi, s-a format o coloană de aproximativ 5 kilometri. De asemenea, pe DN 1, între Nistoreşti şi Comarnic, pe sensul de mers către munte, unde s-a format o coloană de autovehicule de 4 kilometri.

IGPR menționează că „în rest nu sunt probleme privind valorile de trafic, se circulă bine pe majoritatea arterelor, traficul fiind acum fluent şi pe DN 7, în staţiunile de pe Valea Oltului, cât şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa şi de asemenea pe arterele care acced zona capitalei”.

Totuși, având în vedere începând de astăzi, ora 15.00, până mâine, la ora 04.00, va intra în vigoare o atenţionare meteorologică de cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru cea mai mare parte a ţării, polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu foarte mare atenţie şi viteză redusă, să folosească sistemele de climatizare, iar pe cele de iluminare inclusiv pe timpul zilei, să mărească distanţa de siguranţă dintre autovehicule şi să nu efectueze depăşiri riscante, adoptând responsabilitate în orice manevră efectuată.

Leave a Comment