Share

Cupa Mondială la rugby: S-au stabilit semifinalistele ediției din 2019

În acest week-end s-au stabilit echipele care vor juca în semifinalele Cupei Mondiale la rugby din Japonia. Meciurile vor avea loc pe 26 și 27 octombrie.

Rezultatele înregistrate în acest week-end în meciurile din sferturile de finală ale Cupei Mondiale la rugby au evidențiat numele echipelor care se vor înfrunta în semifinalele competiției care are loc în Japonia.

Sâmbătă, echipa de rugby a Angliei s-a calificat în semifinale după ce a învins în sferturi reprezentativa Australiei, vicecampioana mondială, cu scorul de 40-16 (17-9), într-o partidă desfăşurată la Oita.

La capătul unui meci echilibrat în prima repriză şi la începutul părţii a doua, englezii au reuşit să se impună datorită preciziei atât în fazele de atac cât şi în defensivă, în faţa unui adversar care în ciuda faptului că a avut o posesie bună, a comis mai multe greşeli tactice şi de mânuire a balonului.

Drept urmare a rezultatului slab, selecţionerul naţionalei de rugby a Australiei, Michael Cheika, și-a anunțat deja demisia. În vârstă de 52 ani, el a pregătit naţionala „Wallabies” timp de cinci ani, iar contractul său cu federaţia australiană expira la finele acestui an. „Ştiam că urma să plec de pe banca tehnică după fluierul final al arbitrului însă am vrut să se calmeze un pic lucrurile, să discut cu familia mea înainte de a-mi anunţa decizia”, a declarat Michael Cheika.

Tot sâmbătă, naţionala de rugby a Noii Zeelande, campioana mondială din prezent, a învins pe stadionul din Tokyo, cu un categoric 46-14 (22-0) reprezentativa Irlandei.

All Blacks au făcut o partidă de excepţie în faţa unui adversar care, deşi a debutat la turneul final al Cupei Mondiale de pe prima poziţie în ierarhia globală, nu a impresionat nici în grupă, unde s-a înclinat incredibil în faţa Japoniei (19-12), iar ieri a practicat un joc mediocru pentru acest nivel, ce nu a pus nicio problemă neozeelandezilor care au dominat autoritar confruntarea de la un cap la altul.

Evoluţia irlandezilor a fost departe de cea arătată în urmă cu un an, atunci când într-un meci-test învingeau pe All Blacks la Dublin, pe AVIVA Stadium, cu 16-9.

Ca urmare a acestor două rezultate, în prima semifinala programată sâmbătă, 26 octombrie, pe stadionul din Yokohama se vor înfrunta Anglia și Noua Zeelandă.

În primul meci de astăzi,Ţara Galilor a învins dramatic Franța cu scorul de 20-19 (10-19), într-o partidă disputată la Oita. A fost o partidă cu două reprize diametral opuse, francezii dominând primul mitan şi conducând la un moment dat cu 12-0, iar galezii revenind de-a dreptul senzaţional după pauză şi reuşind, de o manieră extraordinară, să întoarcă rezultatul şi să acceadă în faza următoare a competiţiei.

Jucătorii Țării Galilor au profitat şi de faptul că, din minutul 48, Sebastien Vahaamahina, unul dintre jucătorii de bază ai francezilor, a primit un cartonaşul roşu şi a fost eliminat.

Evoluţia meciului de la Oita a adus aminte de confruntarea celor două naţionale din Turneul celor Şase Naţiuni din acest an, când Franţa conducea, la Paris, cu scorul de 16-0 la pauză, însă Ţara Galilor a învins în final cu 24-19, câştigând ulterior turneul cu Mare Şlem.

În ultimul meci din sferturile de finală, Japonia și Africa de Sud au jucat de la egal la egal pentru o repriză stadionul din Tokyo, însă partida s-a încheiat cu 26 – 3 în favoarea sud-africanilor care au dominat autoritar a doua parte a jocului.

Astfel, Ţara Galilor va juca în semifinale, pe 27 octombrie la Yokohama, cu Africa de Sud.

Citește și:

Leave a Comment