Share

Cele mai scumpe ceasuri din lume (2). Vedete ale caselor Jaeger-LeCoultre și Vacheron Constantin

Așa cum am promis, revenim cu prezentarea altor două ceasuri ale căror prețuri depășesc plafonul de 1 milion de dolari. Dacă până acum ați aflat detalii despre Hublot Classic Fusion Haute Joaillerie „1 Million” și Roger Dubuis Excalibur Quatuor, de această dată a venit rândul altor două piese spectaculos de complicate și de… scumpe.

Sunt puțini cei care au văzut vreodată un ceas de lux care intră în categoria pieselor de peste 1 milion de dolari. Mult mai puțini sunt cei care atins o astfel de piesă. Iar cei care își permit să poarte așa ceva la mână sunt doar câțiva și fac parte cu siguranță din categoria celor mai bogați oameni din lume.

Pare o nebunie să achiziționezi un ceas care are un preț de peste 1 milion de dolari. Cu toate acestea, piesele care costă atât de mult sunt cumpărate – la fel ca în cazul mașinilor – încă înainte de a fi prezentate pe piață. Asta pentru că există colecționari pentru care exclusivismul este mai important decât orice pe lume, iar un ceas care costă peste 1 mil. USD nu poate fi decât unul extrem de rar. Iată alte două dintre cele opt opere de artă care fac cinste titulaturii „haute horlogerie” (ceasornicărie de înaltă clasă) și, mai mult decât atât, îl fac chiar și pe un șeic arab să cântărească de mai multe ori înainte de a plăti prețul cerut.

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica à Grande Sonnerie

Impresionanta creație a casei Jaeger-LeCoultre are un preț de vânzare cu amănuntul de 1,47 milioane de dolari, însă pentru cei care cunosc arta maeștrilor ceasornicari din Le Sentier suma și, mai ales, apreciază creațiile acestora, suma este cât se poate de justificată. Ceasul are 1.300 de piese și este capabil să realizeze întreaga secvență a celebrului Big Ben din Turnul Londrei. A fost lansat în 2009, ca parte a trilogiei Hybris Mechanica 55, un trio de ceasuri foarte scumpe care cuprindea în total 55 de complicații.

Vacheron Constantin Tour de I’Ile

Produs ca ediție limitată de doar șapte piese, Vacheron Constantin Tour de I’Ile este purtătorul unui preț de catalog de 1.538.160 USD. Această piesă pe cât de scumpă pe atât de impresionantă are două fețe pentru ca majoritatea componentelor sale să fie vizibile. El include un al doilea fus orar, un calendar perpetuu și multe alte complicații. De altfel, Tour de l’Ile poate fi considerat unul dintre cele mai complicate ceasuri din lista celor de peste 1 milion de dolari. Dar nu și cel mai complex ceas produs Vacheron Constantin. Această cinste îi revine în prezent piesei Reference 57260.

Conform celor de la Vacheron Constantin, noua vedetă a ceasornicăriei mondiale are nu mai putin de 2.800 de componente, iar pentru realizarea acestui ceas cu 57 de complicații au muncit trei maeștri ceasornicari mai bine de opt ani. Ascunse într-o carcasă din aur de 18 carate cu un diametru de 98 mm si o grosime de 50,55 mm, componentele Reference 57260 sunt atât de complex îmbinate încât multe dintre acestea pot fi observate doar după o îndelungă cercetare cu lupa. Nici afișarea celor 57 de complicații nu a fost simplă, ceasul având nevoie nu de una ci de două fețe pentru a face loc tuturor acestora. Dar, mai multe detalii despre „cel mai complex ceas din lume” veți afla curând de pe site-ul nostru. Prin urmare, nu ezitați să ne urmăriți pagina de Facebook sau să activați butonul de notificări aflat în colțul din dreapta jos al paginii.

Citește și:

Cele mai scumpe ceasuri din lume. Piese spectaculoase de la Hublot și Roger Dubuis

Detalii despre celelalte patru ceasuri cu prețuri de catalog care depășesc 1 milion de dolari americani veți afla în curând pe lifenews.ro.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment