Share

MAN Individual, nouă divizie a producătorului german de camioane

Producătorul de camioane MAN a anunțat că, începând din această primăvară, activitățile MAN Truck Modification Center vor fi preluate de noua divizie MAN Individual. Aceasta va executa lucrări de personalizare pentru camioane, autobuze și camionete.

MAN Individual va executa diverse modificări specifice industriei, de la personalizări ale cabinei până la adaptări ale șasiului și transmisiei. Totodată, divizia va realiza pregătirea vehiculelor pentru companiile care execută modificări ale caroseriei. Pentru clienții care doresc să dețină un vehicul cu un aspect unic, MAN Individual oferă o paletă largă de opțiuni de personalizare și rafinare a vehiculelor atât în interior cât și în exterior. În cazul unor modificări substanțiale placheta „MAN Individual”” va fi atașată vizibil pe panoul de bord.

Extinderea rutelor și a modalităților de transport implică o tot mai mare diversitate a vehiculelor utilizate. De la o cabină cât mai bine adaptată necesităților șoferului, până la crearea unui spațiu interior care să permită transportul mai multor persoane sau de la amplasarea unei axe suplimentare pentru vehiculele de are tonaj până la eliminarea unor componente ale șasiului pentru a face loc altora, MAN Individual poate face față oricăror cerințe ale operatorilor de transport. Deși poate părea o activitate de nișă, modificarea vehiculelor standard a devenit o operațiune tot mai complexă și mai amplă. Conform datelor MAN, dacă în trecut era necesară modificarea anuală a nu mai mult de 2.000 de vehicule, în 2017 numărul acestora a urcat la 4.500 pentru ca anul trecut să ajungă la 6.000 de unități.

Oficialii MAN au dat și câteva exemple de modificări solicitate de clienții mărcii în ultima perioadă. Astfel MAN Individual va trebui să realizeze capete-tractor cu plafon plat sau înclinat al cabinei în cazul vehiculelor destinate transportului de autoturisme. Sau, în cazul seriei TGS, va trebui să amplaseze o cabină mai spațioasă care să poată găzdui până la șapte persoane. Alte operațiuni de modificare pot fi realizate pentru mașinile de salubritate – înlocuind anumite componente ale șasiului cu echipamente specifice activității, sau pentru vehiculele care transportă bușteni – amplasând în cabină un spațiu dedicat manevrării sistemului de încărcare.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment