Share

Atenție, șoferi! Două artere aglomerate din Capitală vor avea circulația restricționată

Oficialii din Primăria București au anunțat astăzi că pe șoseaua Fabricii de Glucoză va fi instituit sens unic, iar lucrările la bretelele care urcă pe Podul Grant vor duce la închiderea, graduală, a acestora.

Conform Primăriei Municipiului București (PMB), începând de astăzi, 6 aprilie, ora 8.00, s-a instituit sens unic intre Șoseaua Petricani și Șoseaua Barbu Văcărescu. Pentru a putea continua lucrările de lărgire a șoselei Fabricii de Glucoză, „începand de sâmbătă, 6 aprilie, ora 08.00, circulația pe Șoseaua Fabrica de Glucoză se va organiza în sens unic, pe toată lungimea, între Șoseaua Petricani și Șoseaua Barbu Văcărescu. Astfel, va fi permisa circulația autovehiculelor doar dinspre Petricani – Nod A3 spre Barbu Văcărescu”.

Închiderea circulației pe acest sens de mers este necesară pentru realizarea noilor benzi de circulație. Vor fi realizate traversări ale șantierului pentru riverani, iar constructorul va lucra cu program prelungit și va suplimenta resursele. „În acest moment, lucrările pentru ridicarea zidului de sprijin al noii artere de circulație sunt aproape finalizate, iar relocarea rețelelor de utilități este într-un stadiu avansat. Se lucrează la viitoarea canalizare pluvială și a început relocarea stâlpilor de electricitate”, menționează primăria condusă de Gabriela Firea..

Proiectul presupune lărgirea la patru benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști pentru fiecare sens. Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoza le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.

Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente.

Restricții, de luni, și pe Podul Grant

Primăria Capitalei începe lucrările de reabilitare și consolidare a Podului Grant, după mai bine de 12 ani de la ultimele reparații. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată și face legătura între Bd. Ion Mihalache și Calea Giulești. Astfel, începând de luni, 08 aprilie, ora 11.00, se închide circulația pe breteaua F de urcare/coborâre dinspre Calea Griviței / spre Gara de Nord a Podului Grant (aferentă sensului de circulație Turda – Crângași). Circulația pe breteaua de acces va fi întreruptă până la finalizarea lucrărilor. Traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.

Pe breteaua închisă, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București va executa lucrări de frezare a sistemului rutier existent, de așternere a hidroizolației și înlocuire a elementelor de siguranță rutiera existente (parapeți metalici). Totodată, va fi realizată așternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive.

Lucrări similare vor fi realizate, în lunile următoare, și la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restricții de circulație vor fi anunțate). Alte lucrări vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrări de infrastructură, la structură de rezistență și la suprastructură (montarea parapetului pietonal și a celui de protecție). Totodată, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai și pentru asigurarea siguranței circulației (semnalizarea rutieră provizorie și semnalizarea rutieră definitivă).

Lucrările la pasaj și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați anul trecut, în luna septembrie, pentru a se asigura circulația în condiţii de siguranţă pe acest pasaj și au la bază o expertiză tehnică din care au rezultat o serie de neconformităţi, starea tehnică a pasajului fiind încadrată ca „nesatisfăcătoare”.

Leave a Comment