Share

Bulgarii de la e-Velox vor să producă anual 300.000 de biciclete electrice lângă Plovdiv

Firma e-Velox din Bulgaria a primit un certificat emis în conformitate cu Legea pentru promovarea Investiţiilor pentru un proiect de bicicletă electrică.

Conform Ministerului Inovaţiei şi Dezvoltării din Bulgaria, e-Velox intenţionează să construiască o nouă fabrică de biciclete electrice în zona Kuklen, în apropiere de oraşul Plovdiv, din sudul Bulgariei. Investiţia preconizată în acest proiect este de 28,277 milioane de leva. Firma e-Velox precizează că în total 50 de milioane de leva vor fi investite în viitoarea uzină, care va avea capacitatea de a produce aproximativ 300.000 de biciclete electrice anual şi va crea 330 de noi locuri de muncă.

Ministrul bulgar al Inovaţiei şi Dezvoltării, Alexander Pulev, a anunţat că în prezent alte patru noi proiecte de investiţii în oraşul Plovdiv şi regiunea înconjurătoare, cu o valoare totală de 42,5 milioane leva şi care ar putea crea 224 de noi locuri de muncă, sunt în proces de certificare de către Agenţia pentru promovarea investiţiilor în Bulgaria.

„Aceste investiţii sunt în sectorul manufacturier iar companiile sunt din Turcia, Suedia, Ţările de Jos şi Austria”, a subliniat Alexander Pulev.

De la începutul acestui an, Agenţia pentru promovarea investiţiilor în Bulgaria a emis opinii pozitive iar Ministerul Inovaţiei şi Dezvoltării din Bulgaria a certificat şase proiecte în oraşul Plovdiv şi regiunea înconjurătoare cu o valoare de peste 229 milioane de leva, proiecte care vor crea peste 1.500 de noi locuri de muncă. Cinci din aceste proiecte sunt în sectorul manufacturier iar cel de-al şaselea este în sectorul logistică şi spaţii de depozitare.

În prezent, 48 de proiecte de investiţii în Bulgaria, cu o valoare de aproape două miliarde de leva, sunt în proces de certificare de către Agenţia pentru promovarea investiţiilor în Bulgaria, şi aceste proiecte sunt aşteptate să creeze peste 3.600 de noi locuri de muncă în următorii doi-trei ani. Aceste proiecte sunt în principal în sectoarele manufacturier şi al spaţiilor de depozitare.

Leave a Comment