Share

Bucureștiul se pregătește pentru meciul România – Spania

Astăzi, de la ora 21.45, pe Arena Națională din București se va desfășura meciul România – Spania, din Grupa F a preliminariilor EURO 2020. Având în vedere afluxul mare de spectatori, oficialii anunță restricții de trafic și o prelungire a programului pe magistralele de metrou.

Traficul rutier va fi restricţionat astăzi, progresiv, începând cu ora 14.30, în zona Arenei Naţionale, unde este programat să se desfăşoare meciul de fotbal dintre echipele naţionale ale României şi Spaniei.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, pentru buna desfăşurare a evenimentului se va restricţiona traficul rutier pe str. Maior Coravu, între şos. Mihai Bravu şi intrarea în stadionul Naţional Arena, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson; pe bd. Pierre de Coubertin, între str. Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în stadionul Naţional Arena sau între şos. Pantelimon şi rondul de la intrarea în stadion, precum şi străzile care intersectează şi acced în acest tronson.

Totodată, traficul va fi restricţionat pe banda I de circulaţie de pe str. Vatra Luminoasă, între str. Tony Bulandra şi bd. Pierre de Coubertin; pe str. Sg. Vasile Şerbănică, între bd. Basarabia şi intrarea în stadion (parcarea C); pe str. Tony Bulandra, între str. Vatra Luminoasă şi rond str. Maior Coravu şi pe bd. Basarabia între Piaţa Muncii şi bd. Chişinău, pentru afluirea/defluirea pietonală, dacă situaţia o va impune.

Excepţie de la restricţiile de trafic vor face autovehiculele destinate situaţiilor de urgenţă, precum şi mijloacele STB (troleibuzele 86 şi 90), care începând cu ora 14.15 vor fi deviate pe str. Vatra Luminoasă, iar capătul liniilor va fi mutat în depoul de pe str. Tony Bulandra.

Program prelungit la metrou

Trenurile de metrou vor circula în seara meciului, pe toate magistralele, după un program prelungit cu o oră şi 30 de minute.

„Ministerul Transporturilor şi Metrorex, alături de Federaţia Română de Fotbal, vin în sprijinul publicului participant la partida de fotbal dintre selecţionatele României şi Spaniei, ce se va desfăşura pe stadionul «Arena Naţională», şi anunţă că joi, 5 septembrie 2019, trenurile vor circula, pe toate magistralele de metrou, după un program prelungit cu o oră şi 30 de minute”, au anunțat oficialii Metrorex.

Potrivit sursei citate, ultimele garnituri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 01:00 pe Magistrala 1, Magistrala 2 şi Magistrala 3, respectiv la ora 01:45 pe Magistrala 4. Intervalul de circulaţie între trenuri va fi de aproximativ 10-12 minute.

Aproximativ 200 de poliţişti bucureşteni vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice şi siguranţei rutiere cu ocazia desfăşurării meciului de fotbal dintre echipele României şi Spaniei. Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere, în punctele ce prezintă risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, limitarea excesului de viteză şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Leave a Comment