Share

Atenție, șoferi: Podul Giurgiu – Ruse, în reparații cel puțin până pe 31 mai 2024

Autoritățile din Bulgaria execută în prezent reparații la podul Giurgiu – Ruse, circulația fiind realizată pe o simgură bandă.

Așa cum ați aflat de la LifeNews.ro încă din luna ianuarie, podul Girugiu – Ruse se află, în această perioadă, în reparații. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bulgaria că autorităţile din această ţară desfăşoară lucrări de reparaţie a rosturilor de dilatare.

Potrivit MAE, reparaţie sunt prevăzute să dureze până pe 31 mai. Acestea se vor efectua pe timpul zilei şi vor implica organizarea şi reglementarea temporară a circulaţiei rutiere pe pod, traficul desfăşurându-se pe o singură bandă cu regim asigurat de accesibilitate şi de semnalizare prin indicatoare rutiere şi personal de dirijare.

MAE le recomandă cetăţenilor români să conducă preventiv, cu viteză adecvată, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului, să ia în considerare posibilitatea măririi timpilor de aşteptare la trecerea podului.

În acest context, MAE subliniază importanţa informării corecte a şoferilor români şi achiziţionării în timp util a vinietelor electronice pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, înainte de a intra pe teritoriul bulgar, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Autorităţile bulgare recomandă ca vinieta electronică să fie achiziţionată online prin intermediul website-ului www.bgtoll.bg, cu versiune în limba română www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica, sau de la terminalele specifice montate în incinta punctelor de frontieră.

Turiştilor români care revin în ţară prin punctul de trecere a frontierei Ruse li se recomandă să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, şi anume 2 euro sau 4 leva, ori să efectueze plata cu cardul bancar, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi, bonuri fiscale.

De asemenea, în punctele de frontieră (PCTF) bulgare funcţionează centre de colectare a sumelor de bani provenite din taxe, impozite sau amenzi de circulaţie aplicate pe teritoriul Bulgariei, care se fac venit la bugetul de stat bulgar. În astfel de cazuri, cetăţenii români identificaţi de sistem sunt obligaţi să îşi achite toate debitele către statul bulgar, plata efectuându-se numai cu card bancar.

Cetăţenii români pot folosi pentru intrarea în România şi celelalte puncte de trecere a frontierei situate la graniţa cu Bulgaria: precum PCTF Vidin – Calafat, PCTF Kardam- PCTF Negru Vodă, PCTF Silistra – Ostrov Călăraşi, PCTF Dobromir – Krushari şi PCTF Kainardzha – Lipniţa (aceste două puncte funcţionează cu orar 08,00-20,00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro), PCTF Svishtov – Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg) şi PCTF Oryahovo – Bechet (feribot) (www.ferryboat.bg) şi PCTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călăraşi) (feribot) (www.spikaferry.com).

Citește și:

Leave a Comment