Share

Nou drum către Bulgaria: feribotul de la Oltenița va fi operațional în 2023

Autoritățile din orașele Oltenița și Tutrakan (Bulgaria) au pus la punct detaliile viitoarelor curse de feribot care vor traversa Dunărea.

Primarul oraşului Tutrakan din Bulgaria, Dimitar Stefanov, a declarat, la finalul unei întâlniri cu primarul din Olteniţa, Milescu Costinel, că viitoarele curse de feribot ar urma să devină operaţionale în vara lui 2023.

Cele două părţi au convenit ca în următoarele luni să înceapă construcţia infrastructurii pentru proiectul liniei de feribot, precum şi amplasarea cheiurilor pe ambele maluri ale Dunării.

Edilii din Tutrakan şi Olteniţa au fost de acord că cea mai mare problemă cu infrastructura este lipsa unui „bypass” care să permită accesul vehiculelor la bordul feribotului. Această problemă va fi însă rezolvată printr-un nou proiect.

Conform lui Dimitar Stefanov, municipalitatea din Tutrakan va pune la dispoziţie terenul sub formă de contribuţie în natură, în timp ce companii private vor pune la punct feribotul şi infrastructura.

Viitorul feribot va transporta autoturisme, autobuze, camionete şi camioane de până la 12 tone. În acest fel va fi facilitat accesul fermierilor şi pescarilor din regiunea Tutrakan care vor să îşi vândă produsele la Bucureşti şi, de asemenea, va fi crescut şi numărul de turişti din România şi Ucraina care călătoresc în Bulgaria.

Leave a Comment