Share

UPDATE VIDEO Arde catedrala Notre Dame din Paris

Un incendiu a izbucnit la faimoasa catedrala Notre-Dame din Paris.

Imagini distribuite de rețelele sociale arată flăcări și fum deasupra celebrei catedrale Notre Dame. Cauza incendiului izbucnit la ora 18.50 (19.50 ora României) este încă nelămurită, dar oficialii spun că ar putea fi legată de lucrările de renovare.

Imaginile de pe social media dezvăluie flăcări și coloane de fum ridicându-se deasupra clădirii gotice cu o vechime de 850 de ani.

Anul trecut, Biserica Catolică din Franța a lansat un apel urgent strângerea de pentru strângerea fondurilor necesare salvării catedralei, care era în pericol de prăbușire..

O operațiune importantă a pompierilor este în curs de desfășurare pentru combaterea incendiului. Zona care înconjoară clădirea emblematică din capitala Franței a fost eliberată pentru ca serviciile de urgență să poată interveni.

Deși primele informații vorbeau despre un incendiu de mici dimensiuni, flăcările par să fi înghițit deja o mare parte din acoperiș afectând și turnurile monumentului.

Din cauza evenimentelor președintele francez Emmanuel Macron și-a anulat discursul în fața națiunii pe care se pregătea să îl țină la televiziune, a declarat un oficial al Palatului Élysée.

UPDATE 1 (21.10): Unul dintre turnurile catedralei pare să se fi prăbușit, iar martorii de la fața locului susțin că întregul acoperiș este în flăcări. Mii de parizieni și turiști s-au adunat pe malurile Senei pentru a privi imensul incendiu care mistuie acest simbol al Parisului. Mai mulți oficiali europeni au transmis deja mesaje de îngrijorare legate de distrugerea unui monument al culturii franceze.

UPDATE 2 (21.31): Turla octogonală în formă de săgeată a Catedralei Notre-Dame din Paris, cuprinsă de un incendiu uriaş, „tocmai s-a prăbuşit”, a anunţat luni Emmanuel Gregoire, adjunctul primarului capitalei franceze Anne Hidalgo, care a deplâns „pagube colosale”, informează France Presse. „De acum înainte, a fost lansată o misiune specială pentru a încerca să se salveze toate operele de artă care pot fi”. “Prioritatea a fost acordată securizării zonei înconjurătoare pentru protejarea turiştilor (…) de riscul de colaps”, a adăugat el la canalul de ştiri BFMTV. Președintele Macon a ajuns la locul incendiului.

UPDATE 3 (22.00): Acoprișul catedralei s-a prăbușit. Purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel a scris pe o rețea de socializare: „Aceste imagini îngrozitoare cu Notre-Dame în flăcări sunt dureroase. Notre Dame este un simbol al Franţei şi al culturii noastre europene. Suntem cu gândul alături de prietenii noştri francezi”. Emmanuel Macron, președintele Franței a transmis că „împărtăşeşte emoţia unei întregi naţiuni”, trimiţând un „gând pentru toţi catolicii şi pentru toţi francezii”. „Notre-Dame de Paris în flăcări. Emoţia unei întregi naţiuni întregi. Un gând pentru toţi catolicii şi pentru toţi francezii. La fel ca toţi compatrioţii noştri, sunt trist în această seară să văd că arde o parte din noi”, a menționat Macron.

Primarul municipalității din Paris, Anne Hidalgo, a distribuit și ea imaginile terifiante pe Twitter.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment