Share

Accident spectaculos, astăzi, în Formula 3 – VIDEO

Alex Peroni, pilotul echipei de Formula 3 Campos Racing, a scăpat cu viață ca prin minune după un accident spectaculos pe circuitul de la Monza.

La doar o lună de la decesul lui pilotului de Formula 2, Antoine Hubert, în timpul Marelui Premiu al Belgiei, un alt incident a fost la un pas de a îndolia curse de viteză pe circuit. În timpul Marelui Premiu al Italiei de la Monza, australianul de 19 ani a derapat, a lovit un element de securitate de pe pistă și a decolat la propriu. Mașina s-a învârtit în aer câteva zeci de metri pentru a cădea apoi pe parapetul de protecție de la marginea pistei. Evenimentul a avut loc în celebrul viraj Parabolica.

Este greu de înțeles care este logica amplasării în acea poziție a elementului de siguranță care a declanșat decolarea mașinii lui Peroni, însă, din fericire, evenimentul nu a avut consecințe grave. După trei rotații în aer și o prăbușire cu roțile în sus pe gardul de protecție, mașina, grație sistemului Halo, s-a dovedit suficient de sigură pentru a îl proteja complet pe Alex Peroni. Acesta a ieșit pe propriile picioare din vehiculul distrus.

Leave a Comment