Share

Două trenuri s-au ciocnit lângă Ploiești. 11 persoane au fost rănite. Traficul feroviar este deviat

Un tren de marfă și unul de persoane s-au ciocnit astăzi lângă Ploiești, evenimentul ducând la accidentarea a 11 persoane. După o blocare temporară a rutei Ploiești Sud – București, circulația a fost reluată la ora 17.15.

IPJ Prahova a anunţat că, din primele date, se pare că un tren de marfă a depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti. Conform ISU Prahova, numărul persoanelor rănite în urma ciocnirii dintre cele două garnituri de tren în gara Ploieşti triaj a crescut la 11, dintre care una a fost transportată la spital cu elicopterul.

La faţa locului se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele incidentului. ISU Prahova anunţă că trenul de marfă transporta zahăr.

Mai multe echipaje de salvare au făcut triajul persoanelor implicate în accident. „Alte 20 de persoane aflate în tren au fost evaluate la faţa locului şi nu necesită transport la spital”, precizează ISU Prahova. Nu mai puțin de 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.

Circulație reluată la 17.15

Imediat după accidentul petrcut în jurul orei 16.00, circulația feroviară a fost închisă în ambele sensuri pe ruta Ploieşti Sud – Bucureşti, însă de la 17.15, toate trenurile care aveau graficul de circulaţie prin staţia Ploieşti Triaj au fost redirecţionate, pe ruta Bucureşti – Brazi – Ramificaţie Ploieşti Triaj – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud.

Conform CFR SA „o comisie de specialitate va ancheta acest accident şi vor stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului”.

Pasagerii din trenul personal implicat în accident care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost preluaţi de o altă garnitură pentru a-şi continua drumul.

„37 de persoane, dintre care 3 minori, refuză transportul la spital. Cele 37 de persoane au început deplasarea cu o garnitură către destinaţie”, precizează ISU Prahova.

Leave a Comment