Share

Bianca Andreescu o zdrobește pe Serena Williams și cucerește trofeul US Open

Meci spectaculos în finala US Open între Bianca Andreescu și Serena Williams. Canadianca de origine română a a făcut un meci senzațional în fața unei americance mult prea greoaie și lipsită de încredere. Rezultatul nu s-a lăsat așteptat, Bianca Andreescu cucerind pentru prima dată în carieră trofeul US Open și 3,85 milioane de dolari!

Primul set a început cum nu se putea mai bine pentru Bianca Andreescu, ea reușind un break încă din game-ul 1. În fața unor celebrități, precum ducesa de Sussex, Megan Markle sau foștii jucători de tenis Boris Becker și John McEnroe, descoperite de jurnaliștii americani printre spectatorii din tribunele arenei centrale de la US Open, cele două jucătoare și-au câștigat, fiecare, serviciul până în game-ul șapte. Acesta pare să fi fost punctul de maximă încleștare al primului set, Bianca având la dispoziție nu mai puțin de cinci mingi de break. Din nefericire, toate ratate. La scorul de 5 -3 pentru jucătoarea canadiancă de origine română, încrederea Biancăi a urcat la noi cote penalizând-o pe greoaia Serena Williams cu un nou break care a dus și la câștigarea primului set. 6 – 3 pentru Bianca Andreescu.

Profitând de mișcările to mai încete ale Serenei Williams și de faptul că aceasta a părut a miza tot meciul mai mult pe forță și experiență decât pe tehnică și agilitate, Bianca Andreescu a început foarte bine și al doilea set reușind un nou break în game-ul al doilea. Cel de-al treilea game, pe serviciul Biancăi Andreescu, a fost unul extrem de disputat, cu multe răsturnări de scor, iar la capătul său, Serena Williams a reușit primul său break din partidă. Doar că fericirea americancei nu a durat mult. În game-ul următor s-a văzut nevoită să accepte supremația jucătoarei din Canada astfel încât scorul a devenit 3 -1 pentru Binaca Andreescu. După încă un game scorul s-a făcut 4 – 1 și părea limpede că Serena Williams nu are nici resursele și nici încrederea necesare pentru a întoarce soarta meciului. Cu toate acestea, americanca, cu fizicul său mai potrivit parcă pentru o partidă de sumo decât pentru una de tenis a încercat din răsputeri să amâne inevitabilul. Doar că Bianca Andreescu nu i-a lăsat decât puține șanse câștigând minge după minge și ducând scorul la 5 -1.

O ultimă răbufnire de orgoliu a americancei a făcut ca aceasta să reușească un break și să ducă scorul la 5 – 2 și, apoi, chiar la 5 – 3. Un nou game în care Serena a reușit să se ridice la strălucirea de altădată a dus scorul la 5 – 4 pentru Bianca Andreescu, iar presiunea unei finale de Grand Slam a părut a apăsa tot mai greu pe umerii canadiencei. Revenirea incredibilă a americancei a făcut ca scorul să ajungă la 5 – 5. Cu un serviciu ezitant, dar puternic și plasat, Bianca a reușit să întrerupă seria Serenei Williams și să revină în avantaj: 6 – 5. Game-ul decisiv al setului doi și al întregului meci a fost câștigat de Bianca Andreescu pe servicul americancei și astfel scorul final din setul doi a fost 7 – 5.

După cea mai slabă prestație a Serenei Williams din oricare dintre finalele de grand slam jucate până acum ea s-a văzut învinsă cu 6 – 3, 7 – 5 de canadianca de origine română Bianca Andreescu, fără îndoială, o nouă stea a tenisului mondial.

Până la finala cu Serena Willimas, jucătoarea de tenis Bianca Andreescu a trecut ca un tăvălug peste Taylor Townsend – reușind astfel ceea ce nici nici Simona Halep și nici Sorana Cîrstea nu reușiseră în partidele anterioare de la US Open, Elise Mertens în sferturile de finală și Belinda Bencic în semifinală.

Citește și:

Leave a Comment