Share
Vânzările mondiale Hyundai au crescut cu 26%. Compania lansează sedanul premium Genesis G80 în Europa

Vânzările mondiale Hyundai au crescut cu 26%. Compania lansează sedanul premium Genesis G80 în Europa

În prima jumătate a acestui an Hyundai a raportat o majorare puternică a vânzărilor la nivel mondial. Din această lună în Europa va sosi și noul Genesis G80, vehicul premium care va rivaliza cu BMW Seria 5 și Mercedes-Benz Clasa E.

Hyundai a raportat vânzări de 2.028.974 vehicule la nivel mondial în primele șase luni din 2021, în creștere cu 26.2% față de cele 1.607.340 mașini comercializate în aceeași perioadă a anului trecut.

În luna iunie creșterea a fost de 26,5% până la 354.409 unități, 286.002 dintre acestea fiind comercializate în Europa.

Genesis, o nouă marcă Hyundai în Europa

Cu vânzări în creștere, Hyundai a decis că vara lui 2021 este momentul oportun pentru lansarea în Europa a noului brand Genesis. După ce, începând cu 2015, această marcă a intrat pe piețele din Coreea de Sud, America de Nord și China, începând din luna iulie a acestui an ea devine o prezență certă și pe câteva piețe selectate din Europa.

Citește și:
– Hyundai a încheiat preluarea a 80% dintre acțiunile companiei de robotică Boston Dynamics

Pentru început, marca premium Genesis a Hyundai va fi disponibilă în Germania, Marea Britanie și Elveția, însă în perioada următoare tot mai multe piețe europene se vor adăuga celor trei.

Produsul cu care Genesis debutează pe Bătrânul Continent este sedanul premium G80, acesta fiind urmat de SUV-ul de dimensiuni mari GV80 și, până la finalul lui 2021, de G70 și GV70. Primul model al mărcii premium a Hyundai care va ajunge în Europa va concura cu modele consacrate precum BMW Seria 5, Mercedes-Benz Clasa E sau Audi A6.

Pachetul de lansare al noului Genesis G80 include motorizări de 2.2 litri diesel sau 2.5 litri benzină, ambele putând fi cuplate la o transmisie automată cu opt trepte. Deși gama nu va include sisteme hibride, oficialii Hyundai au anunțat că Genesis G80 va putea fi achiziționat, începând din luna mai a anului viitor, cu un sistem de propulsie 100% electric.

Citește și:

Leave a Comment