Share
Hyundai a încheiat preluarea a 80% dintre acțiunile companiei de robotică Boston Dynamics

Hyundai a încheiat preluarea a 80% dintre acțiunile companiei de robotică Boston Dynamics

Anunțată încă de la finalul anului trecut, tranzacția prin care grupul Hyundai a devenit acționar majoritar al companiei de robotică Boston Dynamics a fost finalizată astăzi.

Începând din luna iunie a acestui an, compania de robotică Boston Dynamics are ca acționari Hyundai Motor Group, cu 80% din portofoliu, și SoftBank Group Corp cu restul de 20%. Deși nu au fost dezvăluite detaliile financiare complete, grupul auto coreean evaluează compania la 1,1 miliarde de dolari.

Cunoscută în întreaga lume grație roboților săi care imită mișcarea unor animale, dar și a celor militari, Boston Dynamics este lider mondial în dezvoltarea de roboți mobili cu agilitate crescută. Acesștia au fost deja integrați cu succes în operațiunile multor companii din lume.

Conform Hyundai, robotica avansată oferă oportunități de creștere rapidă, „cu potențialul de a avea un impact pozitiv asupra societății, făcând munca mai sigură și mai productivă”.

Prin achiziționarea Boston Dynamics și asigurarea unei prezențe de frunte în domeniul roboticii, grupul Hyundai face un alt pas major spre transformarea sa strategică într-un furnizor de soluții inteligente de mobilitate. Pentru a propulsa această transformare, grupul a investit substanțial în dezvoltarea de tehnologii viitoare, inclusiv conducerea autonomă, inteligența artificială (AI), mobilitatea aeriană urbană (UAM), fabricile inteligente și roboții.

Boston Dynamics a lansat vânzările primului său robot comercial, Spot, în iunie 2020 și are acum sute de roboți care operează într-o varietate de industrii. De asemenea, compania a dezvăluit recent Stretch, primul său robot comercial conceput special pentru facilități de depozite și centre de distribuție.

Citește și:

Leave a Comment