Share
Hyundai va lansa marca premium Genesis în Europa în această vară. Vânzările vor debuta cu modelele G80 și GV80

Hyundai va lansa marca premium Genesis în Europa în această vară. Vânzările vor debuta cu modelele G80 și GV80

Oficialii mărcii premium Genesis a grupului Hyundai au anunțat că debutul pe piața europeană va avea loc în această vară cu sedanul G80 și SUV-ul GV80.

Marca Genesis va intra pe piața europeană cu un sistem de comercializare modern, adaptat vremurilor. Astfel, mașinile vor fi vândute online, direct clienților, sau vor putea fi achiziționate din showroom-urile dedicate din Londra Munchen și Zurich. În ambele cazuri clienții vor putea alege ca mașina să le fie livrată acasă fără a fi nevoiți să meargă la un dealer.

Primul model care va purta emblema Genesis în Europa va fi sedanul electrificat G80, urmat, la scurt timp de SUV-ul GV80. Ulterior vor fi disponibile în Europa și modelele G70 și GV70.

Lee Seung-Hwan, analist al Daishin Securities, consideră că marca Genesis va avea o misiune grea în Europa din cauza concurenței foarte puternice a producătorilor germani. „În timp ce vânzările Genesis sunt foarte aproape de cele ale Lexus pe piața americană, în Europa va dura mai mult timp până ce marca va ieși în evidență ca brand de lux. Asta pentru că aici există deja mărci europene proeminente”.

Totuși, analistul este de părere că Genesis poate evolua în Europa grație unei oferte competitive de mașini electrificate. Deocamdată, marca se dezvoltă rapid în Coreea și SUA, acolo unde vânzările au crescut cu 165%, respectiv, 100%. În aprilie brandul Genesis a ajuns și pe piața chineză.

Conform ACEA, vânzările de mașini electrice și hibride cu încărcare la priză aproape s-au triplat anul trecut în Uniunea Europeană până la peste 1 milion de vehicule, reprezentând peste 10% din vânzările totale.

Citește și:

Leave a Comment