Share
Mitsubishi ar putea reveni asupra deciziei de a se retrage din Europa

Mitsubishi ar putea reveni asupra deciziei de a se retrage din Europa

Compania Mitsubishi Motors, parte a Alianței Renault – Nissan, ar putea reveni asupra deciziei de a opri comercializarea modelelor sale în Europa. Unele modele ale mărcii nipone pot fi produse în Franța.

În vara anului trecut, Mitsubishi Motors Corporation (MMC), partener al Alianței Renault – Nissan, anunța planul său de afaceri pentru perioada 2020 – 2022 care menționa că în viitorul nu foarte îndepărtat marca niponă nu va mai comercializa modele noi pe piața europeană.

Oficialii Mitsubishi notau la vremea respectivă că marca „își va concentra resursele în regiunea ASEAN, acolo unde este competitivă. De asemenea, MMC își va crește profitabilitatea prin îmbunătățirea suplimentară a tehnologiilor sale unice, competitive, precum PHEV, HEV și 4WD, dar și prin introducerea de modele de ultimă generație care vor utiliza tehnologiile partenerilor din Alianță”.

La solicitarea LifeNews.ro, divizia din Europa a MMC explica și că „va îngheța lansarea de noi modele în Europa”. Totuși, „modelele care sunt conforme cu reglementările actuale vor continua să fie vândute”.

Mai mult chiar, oficialii Mitsubishi menționau că „nu există posibilitatea reluării lansării de noi produse în Europa”. În schimb, pe lângă continuarea vânzărilor strict pentru modelele aflate atunci în portofoliu – SpaceStar, ASX, Eclipse Cross, Outlander și L200 – va fi menținută activitatea de „after sales” (piese și componente).

În ciuda declarației din iulie 2020, în toamna anului trecut niponii au confirmat lansarea în Europa a modelului Mitsubishi Eclipse Cross PHEV, iar lansarea în România ar trebui să aibă loc în această primăvară.

După presiunile Renault, marca Mitsubishi ar putea schimba decizia

După schimbarea de direcție în privința modelului Eclipsee Cross PHEV, cei de la Mitsubishi ar putea reveni acum și asupra deciziei de a se retrage din Europa. Conform jurnaliștilor de la Financial Times (FT), după luni bune în care au derulat negocieri intense, oficialii alianței Renault – Nissan – Mitsubishi au decis să pună pe ordinea de zi a consiliului de administrație al companiei nipone care va avea loc mâine ideea de a relua lansarea de noi modele în Europa.

Deși nu există încă o decizie clară în această privință, sursele FT arată că într-o reuniune a responsabililor Alianței care a avut loc luni, 22 februarie 2021, Renault s-a oferit să asambleze modele Mitsubishi la una dintre uzinele sale din Franța.

Este important de menționat că, deși există în prezent puține modele Mitsubishi care ar putea îndeplini normele CAFE în privința depoluării, atât Eclispre Cross PHEV cât și Outlander PHEV se încadrează în stadardele impuse de Uniunea Europeană. Întrebați de LifeNews.ro, reprezentanții din România ai MMC, distribuitorul autorizat M Car Trading, au declarat că, în acest moment, nu au cunoștință de vreo schimbare a planului anunțat anul trecut.

De altfel, conform Financial Times, atât Nissan cât și Mitsubishi au exprimat rezerve în fața propunerii Renault considerând că francezii vor doar să găsească produse cu care să asigure continuitatea în uzinele din Franța amenințate de restructurări.

Citește și:

Leave a Comment