Share
VIDEO – A fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus din România

VIDEO – A fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus din România

În această seară oficialii Ministerului Sănătății au confirmat existența unui prim rezultat pozitiv la testele realizate pentru coronavirus de specialiștii institutului Matei Balș din București.

Anunțată mai întâi la TV de Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, confirmarea primului caz de infecţie cu Covid-19 din România, a fost, ulterior, dată publicității de ministrul Sănătății, Victor Costache și de secretarul de stat Raed Arafat într-o conferință de presă.

Primele informații arată că este vorba despre un pacient din județul Gorj. Acesta va fi transportat în această nopate la București, la institutul Matei Balș. Familia bărbatului, formată din șapte persdoane, se află în acest moment în carantină.

„Suntem, din păcate, în măsură să vă anunţăm că în urma testării făcute persoanelor din judeţul Gorj, care au intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini, avem primul caz confirmat de infectare cu Covid -19 pe teritoriul României. Bărbatul este dintr-o localitate din judeţul Gorj. Imediat după ce va ajunge la Bucureşti, va intra pe schema de tratament şi sperăm într-o evoluţie pozitivă. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Este vorba despre o persoană total asimptomatică. Avem în lucru încă 33 de teste din acea zonă, şi vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil”, a declarat Victor Costache, în conferinţa extraordinară de presă susţinută la sediul MAI.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a explicat și el că familia bărbatului din Gorj se află în izolare, dar nu a dorit să indice localitatea în care îşi are domiciliul.

Ministrul Costache a mai arătat că autorităţile desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele cu care bărbatul confirmat cu Covid-19 a intrat în contact în ultimele zile.

Conferință de presă la MAI susțiunută de secretarul de stat ,Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, și ministrul Sănătății, Victor Costache

Conferință de presă la MAI susținută de secretarul de stat, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și ministrul Sănătății, Victor Costache.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 26 februarie 2020

Citește și:

Leave a Comment