Share
Salonul auto de la Bruxelles, luat cu asalt de activiștii pentru mediu

Salonul auto de la Bruxelles, luat cu asalt de activiștii pentru mediu

Sute de persoane au participat la Bruxelles la un protest față de rolul industriei auto în creșterea emisiilor de CO2 care provoacă schimbări climatice. Din cauza manifestărilor acestora, poliția a reținut 185 de protestatari

Poliția din Bruxelles a reținut ieri 185 de protestatari după ce un grup masiv de activiști pentru mediu, denumit Extinction Rebellion, a organizat o demonstrație la expoziția auto internațională care se desfășoară în aceste zile. Conform activiștilor, manifestația a avut loc în semn de protest față de rolul industriei auto și a celor conexe, precum cea a petrolului, în creșterea emisiilor de CO2 care provoacă schimbări climatice.

Protestul Extinction Rebellion are loc la doar câteva zile după ce Comisia Europeană a prezentat noi propuneri cu privire la modul de finanțare al proiectului său „Green Deal”. Acesta are ca scop transformarea Uniunii Europene într-o zonă neutră în privința emisilor de CO2 până în 2050, în parte prin transformarea industriei auto.

Conform Reuters, un membru al grupului de protestatari, Christophe Meierhans, a declarat că Extinction Rebellion a vizat industria auto, deoarece spune „o mulțime de minciuni pentru a vinde mai multe mașini”.

Un alt protestatar, cu chipul acoperit cu vopsea neagră, a scandat „Shell ucide” referindu-se la compania petrolieră Royal Dutch Shell. Imediat după, acesta s-a culcat pe burtă în fața standului companiei, în timp ce alți protestatari s-au strâns în jurul lui purtând măști cu sigla companiei.

Pliția a intervenit rapid, iar personalul de securitate al expoziției auto a blocat accesul în zonă.

Ulterior, manifestanții au blocat accesul la Bruxelles Motor Show 2020 fiind, de asemenea, îndepărtați de poliție. Organizatorii salonului auto consideră că, în ciuda acestui protest, circa 500.000 de vizitatori vor vizita standurile expozanților.

Leave a Comment