Share
Reprezentanța Mercedes-Benz în România, reorganizată în două societăți distincte

Reprezentanța Mercedes-Benz în România, reorganizată în două societăți distincte

Subsidiara din România agrupului Daimler are, începând de la 1 ianuarie 2020, o nouă structură organizațională. Diviziile Cars și Vans rămân sub coordonarea Mercedes-Benz România, în timp ce diviziile Trucks și Buses se constituie într-o nouă organizație sub numele Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

Începând cu 1 ianuarie, subsidiara Daimler din România a lansat o nouă structură organizațională, ca parte a strategiei de dezvoltare sustenabilă în contextul viitorului mobilității. Astfel, diviziile Cars și Vans rămân sub umbrela companiei Mercedes-Benz România, iar diviziile Trucks și Buses se constituie într-o nouă organizație, ce funcționează sub numele Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

La nivel de management, Martin Schulz rămâne responsabil de gestionarea diviziei de autoturisme și conducerea Mercedes-Benz România în calitate de CEO, Batiste Pascalin coordonează divizia Vans în calitate de Managing Director, iar Valeriu Zaharia devine CEO al Mercedes-Benz Trucks & Buses România.

„Datorită noii structuri organizaţionale, putem răspunde mai bine atât nevoilor clienţilor noştri, cât și contextului de evoluție dictat de mobilitatea viitorului. Ne vom continua activitatea sub aceleași principii și valori și vom fi mai adaptați pentru evoluția businessului, a industriei, a mobilității”, a explicat Martin Schulz, CEO al Mercedes-Benz România.

Totodată, Valeriu Zaharia, CEO al Mercedes-Benz Trucks & Buses România, consideră că „noua formulă organizațională ne permite să fim mai eficienți și flexibili din punct de vedere operativ, contribuind astfel la creșterea și dezvoltarea businessului local. Este esențial să ne concentrăm asupra succesului clienților noștri și să îi inspirăm cu produse și tehnologii interesante și inovatoare, dar, în același timp, să punem în prim plan necesitățile pieței locale”.

Conform oficialilor Daimler, noua structură organizaţională urmează direcția strategică a companiei la nivel global – Project Future. De la 1 noiembrie 2019, Grupul Daimler AG a fost restructurat în trei entități juridice separate: Mercedes-Benz AG, ce coordonează producția de autoturisme și autovehicule comerciale ușoare, Daimler Truck AG, ce reunește portofoliul și serviciile pentru autovehicule comerciale grele și autobuze, și Daimler Mobility AG, responsabilă pentru serviciile financiare și potențiale zone noi de business.

Mercedes-Benz Trucks & Buses Romania - Valeriu Zaharia - CEO 1
Mercedes-Benz Vans Romania - Batiste Pascalin - Managing Director 1

Leave a Comment