Share
CES 2020: Bătălie Samsung – LG în domeniul televizoarelor 8K

CES 2020: Bătălie Samsung – LG în domeniul televizoarelor 8K

Grupurile Samsung și LG au anunțat la ediția din acest an a CES produse concurente din zona televizoarelor inteligente 8K. Pe lângă calitatea imaginilor, acestea excelează la capitole precum conectivitatea și designul.

Începută de doar o zi, ediția din acest an a Consumer Electronics Show (CES) a atras atenția prin luopta strânsă dintre giganții Samsung și LG în domeniul televizoarelor 8K. Cei de la Samsung au prezentat o nouă generație a echipamentelor QLED 8K, televizoare care, conform companiei, „oferă consumatorilor o experiență de vizionare fără precedent” și oferă o gamă de funcții inteligente susținute de Tizen care fac mai ușoară ca oricând utilizarea comenzilor vocale și accesarea unor funcții precum Tap View, Digital Butler și Samsung Health.

Expresia supremă a acestor inovații este noul port-drapel Q950TS QLED 8K, primul televizor din industrie care oferă sunet surround, rezoluție 8K „true-to-life” și o formă ultra-subțire. „Rezoluția 8K are potențialul de a transforma industria noastră. Ecranele de peste 75 de inch sunt segmentul cu cea mai rapidă creștere de pe piață și în care rezoluția 8K contează cel mai mult”, a declarat Joe Stinziano, Head of Consumer Electronics Business la Samsung Electronics America.

Conform acestuia, Q950 elimină practic rama din jurul afișajului pentru a crea un raport ecran/structură de aproape 9%, cel mai mare de pe piață. De la o distanță de 4 – 5 metri utilizatorii au senzația unui ecran „Infinity”, în care ramele par să dispară. Rezultatul este o experiență de vizionare și mai imersivă, care elimină limitele dintre televizor și împrejurimi. În plus, Q950 are doar 15 milimetri și poate fi plasat lipit de perete sau așezat pe un suport media creând astfel o siluetă uimitoare.

Linia Samsung QLED 8K din 2020 este printre primele din industrie care acceptă redarea de conținut nativ 8K. Consumatorii vor putea să vizioneze și să transmită videoclipuri AV1 filmate în 8K. Totodată, ajută consumatorii să experimenteze puterea rezoluției 8K chiar și atunci când urmăresc conținut de rezoluție mai mică. Noua generație Q950 a procesorului cuantic 8K dispune de capacități îmbunătățite de îmbunătățire a AI care utilizează învățarea automată pentru a analiza și identifica caracteristicile fiecărui pixel. Apoi restaurează diferite elemente ale imaginii pentru a crea o imagine de 8K curată, indiferent de sursa de conținut.

În 2020, Bixby, asistentul AI al Samsung, devine, conform companiei, chiar mai inteligent. Grație lui, consumatorii își pot folosi televizorul dacă doresc să schimbe starea de spirit a unei camere. De exemplu, dacă îi spun lui Bixby să creeze o atmosferă calmă, televizorul va afișa pe ecran un fundal relaxant. În plus, Samsung permite ultilizarea Amazon Alexa și Google Assistant.

CES 2020 - Samsung 8K (2))

În același timp, concurenții de la LG au anunțat o gamă extinsă de televizoare 8K. Noile modele oferă capacitatea de a reda conținut nativ 8K datorită suportului pentru cea mai largă selecție de surse de conținut 8K de la intrări digitale HDMI și USB, inclusiv codecuri precum HEVC, VP9 și AV1, acestea din urmă fiind susținute de furnizori de streaming majori, inclusiv YouTube. Televizoarele 8K ale LG suportă streaming de conținut 8K la 60 FPS și sunt certificate pentru a furniza 8K 60 P prin HDMI.

Cele mai noi televizoare 8K ale LG oferă, de asemenea, performanțe îmbunătățite grație noului procesor inteligent α (Alpha) 9 Gen 3. Prin utilizarea tehnologiei de învățare profundă, linia de produse din 2020 oferă o calitate optimizată a imaginii și a sunetului pentru toate tipurile de conținut prin crearea de imagini 8K bazată pe AI. Bazat pe o rețea inteligentă de învățare profundă, AI 8K Upscaling oferă imagini vii și precise prin Sharpness Enhancer modul care crește rezoluția mai scăzută până la „aproape 8K”.

Conform celor de la LG, pe lângă experiența de vizionare excepțională, televizoarele LG 8K oferă un nou nivel de comoditate. Utilizatorii pot monitoriza și controla dispozitivele IoT compatibile direct de pe afișajul televizorului, în timp ce controlul vocal permite telespectatorilor să controleze cu ușurință mai multe dispozitive conectate. Disponibil în 144 de țări, recunoașterea vocală ThinQ este încorporată în fiecare televizor LG 8K. Grație webOS noile televizoare acceptă Apple AirPlay 2 și HomeKit, precum și Google Assistant și Amazon Alexa.

CES 2020 - LG 8K

Citește și:

Leave a Comment