Share
Înfrângere drastică pentru România la Campionatul Mondial de Handbal în fața Rusiei

Înfrângere drastică pentru România la Campionatul Mondial de Handbal în fața Rusiei

Echipa de handbal a României a fost învinsă la scor în această dimineață de Rusia în grupa principală II a Campionatul Mondial din Japonia.

Jucătoarele din România au făcut o primă repriză bună în faţa campioanei olimpice en titre, Rusia, dar a doua reproiză a fost dezastruoasă, cu doar opt goluri înscrise de românce şi o înfrângere fără drept de apel.

România a început bine şi a condus cu 3-2, dar Rusia a înscris de cinci ori la rând şi s-a desprins la 7-3 pe tabela de marcaj. Rusia a condus şi la cinci goluri, 9-4, apoi a avut 10-6, dar jucătoarele noastre au avut un final de primă repriză excelent, marcând patru goluri consecutive, astfel că scorul la pauză a fost egal, 10-10, după nouă minute fără gol primit de România.

La reluare, tricolorele au condus cu 11-10 şi 13-12, apoi Rusia a făcut 15-13, însă România a rămas în meci, Dedu egalând cu o aruncare din poartă în poartă (15-15). Ultimul sfert de oră a fost unul de coşmar pentru echipa României, care avut zece minute fără gol înscris, primind în schimb opt, de la 16-17 (44) la 16-25 (54). Rusia a obţinut astfel a şasea sa victorie consecutivă în Japonia, cu 27-18.

Duminică vor avea loc şi celelalte două partide din grupă, Muntenegru – Japonia şi Spania – Suedia.

Rusia ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Spania, 4 puncte, Suedia, 2 puncte, Muntenegru, 2 puncte, România, 0 puncte, Japonia, 0 puncte.

România va juca următorul meci marţi, cu Suedia (13:30, ora României).

Leave a Comment