Share

România, a doua victorie la Campionatul Mondial de Handbal

Echipa națională de handbal a României a reușit o nouă victorie la ediția din 2023 a Campionatul Mondial de Handbal care se desfășoară în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Echipa de handbal a României a reușit să învingă la o diferență majoră, 37 – 28, echipa Serbiei. Pe 1 decembrie, echipa noastră depășise și Chile cu scorul 44 – 19. Urmează cea mai grea partidă, meciul cu Danemarca.

După două victorii, România va întâlni în următoarea partidă, pe 5 decembrie, Danemarca, principala candidată la primul loc în grupă.

Tricolorele au controlat meciul de la un capăt al altul, ca şi în prima partidă cu Chile. Cea mai bună jucătoare a fost desemnată Eliza Buceschi.

Golurile echipei de handbal a României au fost marcate de Eliza Buceschi 8, Sonia-Mariana Seraficeanu 7, Nicoleta Dincă 4, Crina Pintea 4, Cristina Laslo 4, Alexandra Dindiligan 2, Lorena-Gabriela Ostase 2, Andreea- Cristina Popa 2, Alicia-Maria Gogîrlă 2, Daria Bucur 1, Bianca-Maria Bazaliu 1.

Grație victoriei de astăzi, România s-a calificat în a treia grupă principală, unde i se vor alătura, cel mai probabil, Danemarca și Serbia, plus primele trei clasate în grupa F.

Opt echipe şi-au asigurat deja prezenţa în grupele principale ale Campionatului Mondial. Franţa, campioana olimpică en titre, a dispus sâmbătă, la Stavanger, de Islanda, cu 31-22. Slovenia a trecut de Angola cu 30-24. În Grupa F, la Herning, Germania a surclasat Iranul cu 45-22, iar Polonia a învins Japonia cu 32-30.

Ca urmare a acestor rezultate, Franța, Slovenia, Germania, Polonia, Muntenegru, Ungaria, Olanda şi Cehia şi-au asigurat prezenţa în faza următoare, acolo unde va accede cu siguranță și România.

România este singura naţională care a participat la toate cele 26 de ediţii ale Campionatului Mondial de Handbal feminin.

Echipa României are în palmares un titlul mondial (1962), două medalii de argint (1973, 2005) şi una de bronz (2015). La precedenta ediţie, România s-a clasat pe un dezamăgitor loc 13. La ediția din acest an a competiției, România are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-7, având astfel acces la turneul preolimpic.

Leave a Comment