Share

Volkswagen ID.7 a ajuns în România. Este cel mai avansat model electric din gama producătorului german

Importatorul mărcii Volkswagen în România a prezentat astăzi modelul ID.7, anunțând și debutul unor evenimente dedicate lansării celui mai avansat model electric al mărcii germane.

Vârful de gamă al familiei de vehicule electrice Volkswagen, ID.7, va fi expus pentru vizionare atât în principalele centre comerciale din țară cât și la distribuitorii mărcii germane din rețeaua Porsche România. Conform importatorului, modelul ID.7 rămâne disponibil pentru comenzi în varianta cu pachetul de specificații Pro, echipat cu o baterie cu capacitate netă de 77kWh și un motor electric de 286 CP, care asigură automobilului o autonomie maximă de 620 de kilometri. Ulterior, vor fi disponibile și trei variante ale liniei speciale 1st Edition.

Importatorul Volkswagen a deschis încă din septembrie comenzile pentru sedanul său complet electric ID.7, modelul disponibil inițial fiind cel echipat cu pachetul de specificații Pro, cu o autonomie de până la 620 kilometri (WLTP), la un preț de 53.335 euro. Modelul va fi disponibil și în varianta specială de lansare 1st Edition cu trei opțiuni de echipare 1st Edition, 1st Edition Plus și 1st Edition Max. Acestea includ o serie de echipamente suplimentare față de ID.7 Pro. De asemenea, Volkswagen va completa gama și cu un model echipat cu o baterie de 86kWh, astfel încât automobilul să poată parcurge, fără încărcare, până la 700 km.

„Modelul ID.7 este deosebit de important pentru Volkswagen. Este o combinație unică de precizie, eleganță și autonomie ce stabilește un nou standard de calitate, design și performanță pentru automobilele electrice. Suntem extrem de încântați să îl prezentăm publicului larg care vizitează centrele comerciale în perioada sărbătorilor, dar și clienților noștri, pe care îi așteptăm la sediile distribuitorilor Volkswagen din rețeaua Porsche România să descopere performanța mobilității complet electrice, redefinită cu nou ID.7”, a declarat Bogdan Florea, directorul mărcii Volkswagen în cadrul Porsche România.

Conform oficialilor importatorului, Volkswagen ID.7 este echipat cu tehnologii utile și de înaltă calitate precum head-up display-ul cu realitate augmentată și sistemul de navigație „Discover Pro Max”. Este primul model al mărcii având la bază platforma MEB care beneficiază de noua generație de propulsoare ultra-eficiente care dezvoltă 286 CP și un ciplu de 510 NM.

Noua propulsie electrică a fost optimizată în special din punct de vedere al consumului de energie. În funcție de capacitățile bateriilor, autovehiculele ID.7 pot permite autonomii WLTP de până la 700 de kilometri și capacități de încărcare de până la 200 kW. Modelul ID.7 are o lungime de aproape cinci metri și a fost proiectat pe baza principiilor aerodinamicii. Plafonul său coboară elegant spre spatele în stil coupé și contribuie la obținerea unui coeficient de rezistență aerodinamică de circa 0,23.

Designul minimalist al interiorului include tehnologii de ultimă oră, precum noile scaune cu funcție de masaj și plafonul panoramic electrocromatic care își schimbă nuanța prin simpla apăsare a unui buton. Mașina are în dotare și un sistem inteligent de climatizare.

Volkswagen ID.7 se adaugă modelelor e-Up!, ID.3, ID.4, ID.5 și ID.Buzz în catalogul de vehicule electrice al importatorului.

Citește și:

Leave a Comment