Share

Grupul Volkswagen, nevoit să oprească temporar producția a două uzine din Germania

Două uzine Volkswagen din Germania au fost nevoite să întrerupă temporar producția din cauza lipsei unor componente esențiale. Sunt afectate modele precum Audi Q4, Volkswagen ID.4 sau ID.7.

Mulți consideră că problemele de aprovizionare ale producătorilor auto s-au încheiat, însă lucrurile sunt departe de a fi intrat în normal. În această săptămână grupul Volkswagen a anunțat că este nevoie să oprească, temporar, producția, mai întâi la uzina din Zwickau și, mai apoi, la cea din Emden.

În cazul uzinei din Zwickau, lipsa de motoare electrice a forțat producătorul să anunțe o oprire de circa trei săptămâni. „Producția de motoare electrice la uzina Volkswagen Group Components din Kassel este în prezent posibilă doar într-o măsură limitată”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters încercând să explice de ce la Zwickau nu ajung suficiente motoare pentru a continua producția în ritm susținut.

Din cauza acestei capacități limitate a uzinei care produce motoare, Volkswagen a precizat că va întrerupe producția modelelor Audi Q4 E-tron, Audi Q4 Sportback E-tron, Volkswagen ID.4 și ID.5. Deocamdată, modelele ID.3 și Cupra Born nu sunt afectate de blocajele de aprovizionare și vor fi produse conform planului, a menționat compania.

La doar o zi după ce a anunțat stoparea asamblării la Zwickau, grupul german a revenit cu noi informații privitoare la uzina din Emden de această dată.

Asamblarea modelelor electrice Volkswagen ID.4 și ID.7 va fi suspendată câteva zile. Motivul este aceeași lipsă de motoare electrice care trebuiau produse la Kassel. Totuși, la Emden va continua asamblarea modelelor cu combustie internă pentru că problemele de aprovizonare afectează în acest moment „doar mașinile electrice”.

Citește și:

Leave a Comment