Share

Volkswagen ID.3 – vedeta electrică a grupului german la IAA 2019

ID.3, primul model din noua familie de mașini complet electrice a Volkswagen, va avea premiera mondială la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt (IAA). ID.3 are un design interesant, o gamă largă de dotări, o dinamică bună, un interior spațios și emisii… zero.

Mobilitatea electrică va fi subiectul cheie al standului Volkswagen de la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt (IAA) din acest an. Nu numai că ID.3 va fi prezentat vizitatorilor, dar diverse studii despre viitoarele modele din familia ID vor fi disponibile publicului. Aceste modele vor fi lansate la puțin timp după ID.3. La fel ca toate celelalte modele din familia ID., noul ID.3 este bazat pe noua platformă electrică modulară (MEB), care a fost concepută special pentru condusul electric, asigurând și un interior considerabil.

Vezi aici detalii despre premierele de la Frankfurt Motor Show 2019

După modelele Beetle și Golf, noul ID. introduce cel de-al treilea capitol de importanță strategică majoră pentru istoria brandului Volkswagen. La jumătatea lunii mai, Volkswagen s-a bucurat de o lansare de success, cu pre-rezervări pentru prima ediție a ID.3, o ediție specială, exclusivă, cu o selecție fantastică de echipamente disponibile pentru accesorizarea mașinii. Ediția a fost limitată la doar 30.000 de mașini.

Conform Volkswagen, „orice problemă legată de eficiența bateriilor este un subiect al trecutului când vine vorba de ID.3”. Și asta pentru că modelul ID.3 vine cu posibilitatea de a fi accesorizat cu una dintre cele trei baterii de dimensiuni diferite; o baterie mare (77 kWh), o baterie medie (58 kWh) și o baterie mică (45 kWh). În funcție de bateria aleasă, mașina poate parcurge o distanță cuprinsă între 330 și 550 de kilometri (WLTP). Datorită capacității sale excelente de încărcare, o autonomie de aproximativ 290 de kilometri poate fi disponibilă cu o reîncărcare de doar 30 de minute (la o priză de 100 kW). Volkswagen va oferi garanție pentru baterii timp de opt ani sau 160.000 de kilometri. Prețul de bază pentru o mașină din seria ID.3 va fi sub valoarea de 30.000 de euro în Germania. Cu ID.3 nu va lipsi nici plăcerea de a conduce. Odată ce ai călcat pedala, ID.3 va accelera extrem de rapid și asta datorită tracțiunii pe roțile din spate și a performanțelor motorului de 150 kW/ 204 CP. Primele mașini urmează să fie livrate până la jumătatea anului 2020.

Citește și:

Leave a Comment