Share

Fost șef Renault, responsabil cu expansiunea Dacia, „transferat” la PSA Peugeot Citroen

Tulburările din grupul Renault nu par să se estompeze nici la aproape un an după scandalul în care a fost implicat Carlos Ghosn. Arnaud Deboeuf, un apropiat al acestuia și fost responsabil al grupului francez pentru programul „Entry”, din care face parte și Dacia, a plecat la rivalii de la PSA Peugeot Citroen.

Un purtător de cuvânt al PSA Peugeot Citroen a anunțat că Arnaud Deboeuf a renunțat la rolul său de conducere din cadrul grupului Renault și a fost numit director de strategie industrială al PSA.

Deboeuf a fost un aliat apropiat al fostului lider al Alianței Renault Nissan, Carlos Ghosn, și a ocupat funcția de vicepreședinte. El lucra la Renault încă din 1993.

Deboeuf este cel mai recent oficial de rang înalt de la Renault care „s-a transferat” la rivalul PSA. El a fost precedat, în primul rând, de Carlos Tavares, fostul număr doi Renault care a părăsit producătorul auto francez în 2013 înainte de a se îndrepta spre PSA. După Tavares a urmat Thierry Koskas, fost director comercial la Renault, care a devenit director de vânzări şi marketing la PSA, şi Alain Raposo, director al diviziei de motoare de la alianţa Renault-Nissan, care a preluat începând de anul trecut postul similar la PSA. De asemenea, Anne Abboud, după o carieră de 30 de ani la Renault, este responsabilă în prezent de reţeaua de concesionari a PSA, în timp ce actualul director pentru programe şi strategie de la PSA, Olivier Bourges, a petrecut nouă ani la Renault şi Nissan.

Conform unor informații ale Financial Times, Arnaud Deboeuf, care a fost cel mai înalt executiv din alianță după Ghosn înainte de arestarea acestuia, ar fi fost forțat să plece de la Renault chiar de CEO-ul grupului, Thierry Bollore.

Într-un e-mail trimis colaboratorilor săi de la Renault, Deboeuf ar fi menționat că Bollore „mi-a spus că nimeni nu mai dorește să lucreze cu mine și, de aceea, a trebuit să plec de la Renault. Nu pot să merg să lucrez nici la Nissan”, era menționat în document.

Născut în 1967, Arnaud Deboeuf și-a început activitatea la Renault în 1993, iar în 2007 a fost numit director adjunct al Programului Entry din care fac parte produsele Dacia și Renault cu prețuri reduse. În 2012 el a devenit șeful absolut al Programului Entry. Din 2015 a fost numit vicepreședinte al Alianței Renault Nissan și membru al Comitetului de Management al grupului francez.

Leave a Comment