Share

Volkswagen Golf împlinește 45 de ani. Cel mai căutat automobil în Europa este gata pentru o nouă generație

Cel mai vândut autoturism european, Volkswagen Golf a aniversat pe 29 martie 45 de ani de la intrarea în producție. Tot în acest an, pe 5 august, se vor împlini 45 de ani de când primul Golf a ajuns în garajul unui european.

Pe 29 martie 1974 fabrica Volkswagen din Wolfsburg lansa oficial producția Volkswagen Golf, vehicul care avea să devină lider al clasamentului modelelor de automobile din Europa. Nimeni din echipa Volkswagen nu bănuia atunci că succesorul legendarului Beetle va avea vânzări de 35 de milioane de unități în întreaga lume. Un calcul simplu relevă faptul că la fiecare 41 de secunde, undeva în lume este comandat un Golf – de 45 de ani, fără întreruperi de la începutul producției. Media anuală de vânzări a modelului este de 780.000 de unități.

„Golf este inima Volkswagen. Modelul a transmis constant ideea de progres și tehnologie avansată, mai mult decât orice altă mașină. Golf este primul model care a făcut accesibile tehnologiile de siguranță pentru milioane de clienți. A reușit astfel să-și pună amprenta pe o întreagă generație de automobile. Golf contribuie de șapte generații la transformarea mărcii și a grupului într-unul dintre cei mai importanți producători auto din lume”, a declarat Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer Volkswagen.

„În 1974, angajații simțeau o provocare în trecerea de la Beetle la Golf. De atunci însă, am continuat să dezvoltăm constant fabrica, iar astăzi, alături de Golf, producem la Wolfsburg e-Golf, Golf GTE și Golf Sportsvan, plus alte trei modele”, a menționat și Stefan Loth, directorul fabricii Volkswagen din Wolfsburg.

Primul Volkswagen Golf, cel rodus în 1974, pute fi comandat cu două sau patru portiere, cu motoare alimentate cu benzină benzină, patru cilindri, 1.1 litri – 50 CP sau 1.5 litri – 70 CP și cu transmisie manuală cu patru trepte sau automată cu trei trepte (opțional).

La începutul lunii martie a acestui an, presa germană a anunțat că o nouă generație Volkswagen Golf, cea de-a opta, va fi lansat pe piață abia la începutul lui 2019. Golf VIII ar fi trebuit să ajungă pe piață mai devreme, dar a fost întârziat de unele probleme întâmpinate de inginerii germani la sistemele electronice foarte avansate ale vehiculului.

Citește și: Volkswagen amână lansarea viitorului Golf din cauza unor probleme tehnice

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment