Share

Un SUV Coupe Renault care va face furori și în Europa a fost prezentat la Seul

Nebunia modelelor SUV Coupe pare să ia amploare, iar francezii de la Renault nu puteau rămâne în urma concurenților. După ce au prezentat show-car-ul Arkana cu emblemă Renault la expoziția auto de la Moscova, acum varianta Samsung este vedeta expoziției de la Seul. Presa franceză susține că între cele două vehicule este însă o diferență majoră.

În prezentarea susținută de oficialii Renault Samsung Motors la Seul este precizată ca dată de lansare „prima jumătate a anului 2020”, producția fiind alocată uzinei coreene din Busan. Cu un design identic celui văzut deja anul trecut la expoziția auto de la Moscova, dar cu sigla Samsung pe grila radiatorului, show-car-ul a stârnit multe pasiuni. Asta pentru că alura sa sportivă, caracteristică unui coupe, și înălțimea specifică SUV-urilor se îmbină corect și unitar.
Denumit Renault Samsung Motors XM3, modelul prezentat la Seul ascunde însă o diferență majoră față de fratele lui Renault Arkana prezentat la Moscova. Conform presei franceze, deși seamănă ca două picături de apă, modelul prezentat la Moscova are la bază o platformă împrumutată de la Dacia Duster (Renault Duster în Rusia), în timp ce vehiculul dezvăluit acum la Seul este asamblat pe noua și mult mai moderna platformă utilizată de Renault Clio V.

„Modelul XM3 INSPIRE, prezentat acum de Renault Samsung Motors, dezvăluie liniile unui viitor vehicul care îmbină perfect proporțiile atletice ale unui SUV cu eleganța unui sedan. Cu obiectivul clar de a satisface așteptările clienților noștri din Coreea de Sud, am căutat să creăm cel mai elegant vehicul din lume, un model emblematic care va marca adevărata transformare a designului Renault Samsung Motors”, a declarat Laurens Van den Acker, șeful diviziei de design a grupului Renault.

Din nefericire, întrebarea aflată deja de ceva vreme pe buzele jurnaliștilor specializați din Europa nu a primit nici acum un răspuns clar. Va ajunge acest model și în Europa? Și, dacă da, va fi un Renault sau o Dacia? La nivel de zvon, se pare că vehiculul va fi disponibil pe piața europeană abia după 2020 și va purta sigla Renault. O variantă redesenată ar putea fi adăugată și gamei Dacia, însă acest detaliu este greu de luat încă în calcul.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment