Share

Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială și vorbește despre un „şantaj nuclear”

Președintele rus Vladimir Putin a anunţat astăzi o mobilizare militară parţială a rezerviștilor pentru îndeplinirea obiectivelor „operaţiunii militare speciale” din Ucraina.

Într-un discurs televizat către naţiune Putin a anunțat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială a rezerviştilor, începând de miercuri, pentru „operaţiunea militară specială” în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat.

În discursul său , anunţat iniţial pentru marţi seara, dar care a fost amânat din motive neprecizate, preşedintele rus a afirmat că obiectivul său este „eliberarea” Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit „sub jugul” Ucrainei.

Pe un ton marţial, Vladimir Putin a spus că sprijină referendumurile de anexare care vor fi organizate în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, spunând că este de „datoria lui morală” să-i protejeze pe locuitorii de aici de „neonaziştii” aflaţi la putere la Kiev.

Vladimir Putin a afirmat, delirant, că ţara sa nu face decât să răspundă agresiunii Occidentului, care, potrivit lui, supune Moscova unui „şantaj nuclear”.

Leave a Comment